Quantcast

Kinija XX amžiaus karą su Japonija pailgino šešeriais metais

  • Teksto dydis:

Kinija nurodė visų šalies mokyklų mokiniams dėstyti, kad XX amžiuje vykęs karas su Japonija tęsėsi ne aštuonerius, o 14 metų, trečiadienį pranešė švietimo ministerija.

Pasak ministerijos, tai turėtų „sustiprinti patriotinį švietimą“.

Kinų vadovėliuose šiuo metu rašoma, kad „kinų tautos rezistencinis karas prieš Japonijos agresiją“ prasidėjo 1937 metų liepos 7 dieną, kai prie Marco Polo (Marko Polo) tilto įvyko Kinijos ir Japonijos karių susirėmimas, kuris tapo pretekstu Tokijo pajėgoms užimti Pekiną.

Tačiau naujosios gairės nurodo pakeisti informaciją visose mokyklų bei universitetų programose ir rašyti, kad karas prasidėjo 1931 metų rugsėjo 18 dieną, kai įvyko vadinamasis Mukdeno incidentas, po kurio Tokijo pajėgos okupavo Mandžiūriją ir šiaurės rytinę Kiniją.

Tie metai, kai Japonija okupavo kelis regionus, ir vėliau įvykusi platesnė okupacija buvo „tos pačios visumos dalys“, nurodė ministerija. Be to, pasak jos, šis pokytis vadovėliuose turėtų „sustiprinti patriotinį švietimą“.

2015 metais Pekinas paminėjo 70-ąsias metines, kai per Antrąjį pasaulinį karą buvo nugalėta Japonija. Kinijos sostinėje buvo surengtas didžiulis karinis paradas, o valstybinė žiniasklaida nenoriai minėjo kitų sąjungininkų vaidmenį ar tą faktą, kad JAV subombardavo Hirošimą ir Nagasakį.

Visa kurso medžiaga privalo „visiškai atspindėti, kaip kinų komunistų partija karo metu buvo patikima užtarėja“ ir „pabrėžti, kad Kinijos žmonės nebijojo baisios nelaimės“, nurodė ministerija.

Kalbėdamas per tradicinę spaudos konferenciją užsienio reikalų ministerijos atstovas Lu Kangas sakė, kad šis pokytis padės jaunesnėms kartoms prisiminti praeitį.

„Noriu pabrėžti, kad toks pakeitimas nereiškia neapykantos skatinimo“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

romesh

romesh portretas
gauti greitą paskolą per 72 valandas Aš val suteikti daugiau trauka uždaryti kiekvieną asmenį finansinių sunkumų ir Amene džiaugsmo į širdį, apie tai; turite finansinių problemų, jūs, kurie jie atmetė finansų įstaigoms dėl paruoštas paklausa; Jus domina pagerinti savo figūra veiklą ir grįžti į juos mesti savo finansinius planus; prieš 3% norma, jei jie yra geros reputacijos ir galės grąžinti gerą datą. Bet čia yra keletas cualesintervengo domenai: * finansinė * Nekilnojamojo paskolos * Paruošta investicijų * Auto paskola * Skolos konsolidavimas * Kredito marža * Antra Hipotekiniai * Išpirkimo kredito * Asmeniniai Paskolos PASTABA: Siųsti mus numerį ir metus, nusidėvėjimo jos paskolos ir mes atsiųsime jums paskolos mokėjimų konfigūraciją. paštas: financeurdepret@gmail.com financeurdepret@gmail.com financeurdepret@gmail.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių