Quantcast

Kinija širsta: „Huawei“ tapo šmeižto auka

Kinijos atstovas Europos Sąjungoje pirmadienį sakė, kad „Huawei“ tapo šmeižto auka, nes Vakarų šalių vyriausybės bando sužlugdyti Kinijos telekomunikacijų milžinės pastangas diegti savo technologijas visame pasaulyje.

„Nėra naudinga prieš kitus naudoti šmeižtą, diskriminaciją, spaudimą, prievartą ar spekuliacijas“, - interviu „The Financial Times“ sakė ambasadorius Zhang Ming.

„Dabar nesunku sukurti istorijas apie „Huawei“ technologijų saugumą“, - pridūrė jis.

Pekino kritika paskelbta po panašių Kinijos užsienio reikalų ministro Wang Yi žodžių, kad kampanija prieš „Huawei“ buvo „nesąžininga ir amorali“.

Jungtinės Valstijos, Prancūzija ir kitos Vakarų šalys išreiškė nerimą dėl to, kad naudojant „Huawei“ bazines stotis ir kitą įrangą Pekinui būtų suteikta prieiga prie infrastruktūros tinklo visame pasaulyje. Ji esą suteiktų galimybę šnipinėti užsienio vyriausybes.

Nuogastavimus kursto 5G technologija, į kurią „Huawei“ investavo milijardus dolerių, daugiausia konkuruodama su Švedijos „Ericsson“ ir Suomijos „Nokia“. JAV, Didžioji Britanija ir kitos šalys įspėjo dėl potencialių „Huawei“ technologijų saugumo rizikų.

Įtampą padidino „Huawei“ finansų vadovės Meng Wanzhou areštas Kanadoje praėjusių metų gruodį. Ji yra kompanijos įkūrėjo duktė. Finansų vadovė sulaikyta Jungtinių Valstijų prašymu dėl įtarimų pažeidus sankcijas Iranui.

Kinija trečiadienį apkaltino Vašingtoną dėl „patyčių“ iš „Huawei“ po to, kai JAV valdžia patvirtino planus siekti Meng Wanzhou ekstradicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Kacape tu gal geriau pats grūskis į rosija

...

... portretas
Kas tiesa, tas ne melas... bėda tame, kad ir antra pusė daugiau nei dvokia.

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia grūsti JAV teroristus su visomis jų nuograužomis lauk iš Kinijos .Arba kišti į kalėjimus masiškai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių