Quantcast

Kinija įveda atsakomuosius muitus Jungtinėms Valstijoms

  • Teksto dydis:

Kinija nuo rugsėjo 24 dienos įves muitus importui iš JAV, kurio vertė per metus siekia 60 mlrd. JAV dolerių, pranešė Kinijos finansų ministerija.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienio vakarą paskelbė įvedantis naujus muitus Kinijai. Nuo rugsėjo 24 dienos JAV įves 10 proc. muito tarifą kiniškam importui, kurio vertė per metus siekia 200 mlrd. JAV dolerių. Reaguodama į JAV veiksmus, Kinija iškart paskelbė planuojanti įvesti atsakomuosius muitus.

Kinijos finansų ministerija tvirtina, kad muitų tarifai sieks 5-10 proc. Mokesčiai bus įvesti daugiau nei 5,2 tūkst. amerikietiškų prekių.

Pranešime taip pat priduriama, kad jei JAV toliau įvedinės muitus importui iš Kinijos, Pekinas vėl imsis atsakomųjų priemonių.

Kinija tikisi, kad Jungtinės Valstijos sustabdys prekybos konfliktą bei pradės nuoširdų ir pragmatišką dialogą su Pekinu, kur abi šalys viena su kita elgsis pagarbiai, „Bloomberg“ cituoja finansų ministerijos pareiškimą.

Savo ruožtu D. Trumpas perspėjo, kad „jei Kinija imsis atsakomųjų veiksmų prieš mūsų ūkininkus ir kitus sektorius, mes iškart pradėsime trečiąją fazę, kuri yra tarifai maždaug 267 mlrd. JAV dolerių vertės papildomam importui“. Trečioji fazė reikštų, kad muitais apmokestinamas visas importas iš Kinijos.

Tuo pat metu Kinija iš JAV per metus importuoja prekių ir paslaugų už 190 mlrd. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
"Prezidentas Trumpas pirmadienį sustiprino savo prekybos karą su Pekinu, sakydamas, kad Jungtinės Valstijos taikys 200 milijardų eurų vertės prekėms muito tarifus ir yra pasirengusios apmokestinti visus importuojamus iš Kinijos gaminius. Ponas Trumpas pareiškime, paskelbtame pirmadienio vakare, neparodė jokio ženklo, kad susilaikytų nuo visiško prekybos karo tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų, karo, kuris sukrėtė Kinijos finansų rinkas, sakydamas, kad yra pasirengęs "nedelsiant" nustatyti tarifus kitam 267 mlrd. JAV dolerių vertės importui ", jei Kinija imsis atsakomųjų veiksmų prieš mūsų ūkininkus ar kitas ūkio šakas". 200 milijardų dolerių vertės prekių tarifai papildo 50 mlrd. dolerių vertės prekių tarifams, kuris jau buvo apmokestintas anksčiau šiais metais, o tai reiškia, kad beveik pusė viso Kinijos importo į Jungtines Amerikos Valstijas netrukus susidurs su mokesčiais.

Kęstas

Kęstas portretas
Kinijos pareigūnai išreiškė norą smulkiems kompromisams, tačiau jie daug atsargiau atsiliepė apie tam tikrų pagrindinių Kinijos pramonės politikos bruožų ribojimą, pvz., jie nenori atsisakyti kompartijos organizuojamų didžiulių paskolų Kinijos verslams iš Kinijos valstybinių bankų, kurių palūkanos labai mažos ir su kitomis palankiomis sąlygomis." Neuždėjus apynasrio Kinijos kompartijai, su Kinijos verslais neįmanoma konkuruoti. Lietuvos politikų pataikavimas Kinijos kompartijai atrodo patetiškai šiame fone, ar ne, Butkevičiau ir Grybauskaite? Prie ko čia Butkevičius? Jis pastoviai važinėja į Kiniją ir ieško, ką ten galima padaryti neįsi_muilinus. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių