Quantcast

Kijevas reikalauja skirti V. Janukovyčiui 15 metų laisvės atėmimo bausmę

  • Teksto dydis:

Ukrainos generalinio prokuroro biuras ketvirtadienį paskelbė pareikalavęs skirti 15 metų laisvės atėmimo bausmę nuverstam buvusiam prezidentui Viktorui Janukovyčiui, kurį Kijevas kaltina „išdavus savo valstybę“ Rusijai.

Prorusiškų pažiūrų V. Janukovyčius apsigyveno Rusijoje 2014-aisiais, kai buvo nuverstas per Vakarų remtą sukilimą, taigi, labai mažai tikėtina, kad jis kada nors stos prieš teismą, kadangi Maskva ir Kijevas įsivėlė į aršų konfliktą.

„Viktoras Janukovyčius išdavė savo valstybę. Jis išdavę kariuomenę pačiu sunkiausiu metu šaliai ir tautai“, – remiantis išplatintu pareiškimu, teisme pareiškė prokurorai.

„Jis kaip paskutinis bailys paliko šalį likimo valiai ir pabėgo į agresoriaus glėbį“, – pridūrė jie.

„Jis be lašelio gailesčio, siekdamas įtikti priešui, padarė viską, ką galėjo, kad Ukrainos teritoriją užgrobtų agresorius, – sakė prokuroras. – Prašau, kad Viktoras Fiodorovičius Janukovyčius būtų nubaustas 15 metų laisvės atėmimo bausme.“

V. Janukovyčius savo sprendimu nepasirašyti Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga išprovokavo masinius protestus ir 2014-ųjų pradžioje pabėgo į Rusiją po to, kai protestų Kijeve nepavyko numalšinti jėga.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vėliau atskleidė, kad buvęs Ukrainos lyderis buvo išvežtas į Rusiją per specialiąją Maskvos organizuotą operaciją.

V. Janukovyčiui palikus Ukrainą, Maskva aneksavo Krymo pusiasalį, o kiek vėliau šalies rytuose kilo karas tarp Kijevo ir Rusijos remiamų separatistų.

Nuo to laiko kautynės nusinešė apie 10 tūkst. žmonių gyvybių, nepaisant daugybės tarptautinės bendruomenės mėginimų užsitikrinti ilgalaikes paliaubas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma  portretas
karo stovio nuo 2014 metu iki šių dienų vyksta karas tik neskelbiamas o blogai, išdavikas turėtu būti pakartas o ne 15 metu bausme ., visu pirma tą niekšą reikia atgabenti iš rūsijos o tada hagos tribūnuolo teisti už liektuvo civiliu numušimo bendrininkai,, donbaso susprogdinta miesta keliai vedukai, geležinkelio keliai, kaimai ir visa kas buvo ten gyventa niekur nedings reiks atsakyti, seniau ar vėliau, putino saulė nustos šviesti ir šita pona gražins kiti valdžios vyrai, nereiks laukti ,atpildo valanda išmuš savo, laika

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Už Tėvynės išdavystę mažoka.Matomai nupirko prokurorus.

putino troliai zviegia

putino troliai zviegia portretas
Reiskia viskas daroma teisingai!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių