Quantcast

J. Kerry Valstybės departamente paminėjo hinduistų šventę Dypavalės

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) ketvirtadienį Valstybės departamente pirmą kartą paminėjo hinduistų šventę Dypavalę ir paragino visus priimti jos optimizmo bei vilties dvasią.

„Šviesų švente“ vadinamas festivalis švenčiamas visoje Indijoje, kur paprastai jį lydi daugybė fejerverkų.

„Dienoms trumpėjant, Dypavalė primena mums, kad pavasaris visuomet sugrįžta, – tas žinojimas nugali nežinojimą, viltis pergyvena neviltį, o šviesa pakeičia tamsą“, – sakė J.Kerry savo svečiams didingoje Benjamino Franklino (Bendžamino Franklino) salėje, kurią nušvietė dešimtys lempelių ir žvakių.

„Dypavalė yra laikas proto ir dvasios atgaivinimui ir ... suteikia progą pagalvoti, kaip galime nešti šviesą kitiems“, – sakė jis.

Cituodamas kovos už pilietines teises legendą Martiną Lutherį Kingą (Martiną Liuterį Kingą), J.Kerry sakė: „Tamsa negali išvaryti tamsos; tai gali padaryti tik šviesa. Neapykanta negali išvaryti neapykantos; tai gali padaryti tik meilė“.

Užsimindamas apie konfliktus visame pasaulyje J.Kerry sakė, kad „mums susiburiant draugėn Dypavalės šventės dvasioje, visi mes turime pagalvoti, kaip patvirtinti savo bendrą įsipareigojimą šviesai“.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) atsiuntė vaizdo sveikinimą ir sakė, kad „šviesos įžiebimas per Dypavalę yra proga net tamsoje prisiminti, kad šviesa vis tiek nugalės“.

Indijos ir JAV santykiai praėjusių metų pabaigoje buvo pablogėję po to, kai Niujorke buvo areštuota ir vėliau deportuota Indijos diplomatė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių