Quantcast

Karalienė giria teroristines atakas išgyvenusius Londoną ir Mančesterį

  • Teksto dydis:

Britų karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) savo kalėdiniame sveikinime pirmadienį pagerbė Londono ir Mančesterio atsaką į šiais metais įvykdytas baisias ekstremistų atakas.

Ji taip pat asmeniškai pagerbė savo vyro, 96 metų princo Philipo (Filipo), kuris dėl garbingo amžiaus šiemet atsisakė daugumos viešų karališkųjų pareigų, „paramą ir unikalų humoro jausmą“.

„Per šias Kalėdas galvoju apie Londoną ir Mančesterį, kurių raiškios tapatybės pastaruosius 12 mėnesių švietė susidūrusios su pasibaisėtinomis atakomis“, – iš anksto įrašytame sveikinime, kurį Kalėdų dieną televizijos parodė Jungtinėje Karalystėje ir dar 51 Sandraugos šalyje, sakė 91 metų monarchė.

Londonas išgyveno dvi kruvinas teroristines atakas, o per išpuolį Mančesterio arenoje po JAV dainininkės Arianos Grande (Arianos Grandė) koncerto žuvo 22 žmonės, tarp jų – vaikai ir paaugliai.

Ilgiausiai valdanti pasaulio monarchė sakė, kad jai buvo ypatinga garbė aplankyti jaunuolius, išgyvenusius ataką Mančesterio koncertų salėje. „Tą apsilankymą ligoninėje vadinu ypatinga garbe, nes pacientai, kuriuos sutikau, buvo pavyzdys mums visiems, pademonstravo nepaprastą drąsą ir sugebėjimą atsigauti“, – sakė Elizabeth II.

Savo sutuoktiniui karalienė skyrė tokius žodžius: „Žinau, kad jo parama ir unikalus humoro jausmas išliks stiprūs kaip visada, mums švenčiant Kalėdas su savo šeima.“

Kalbėdama iš Bakingamo rūmų, šalia kabant provaikaičių George'o (Džordžo) ir Charlotte (Šarlot) nuotraukoms, karalienė sakė, kad šiemetinio sveikinimo tema yra „Namai“.

„Apie savo namus galvojame kaip apie šilumos, artumo ir meilės vietą ... Namų trauka turi laikui nepavaldaus paprastumo“, – sakė ji.

Šiemet prie šeimos per Kalėdas pirmą kartą prisidėjo princo Harry sužadėtinė Meghan Markle (Megan Markl). Pora ketina tuoktis gegužės mėnesį Vindzoro pilyje. Iki šiol jokios sužadėtinės Kalėdų su karališkąja šeima nešvęsdavo ir jos dalyvavimas giriamas kaip sveikintinas monarchijos konservatyvaus požiūrio pasikeitimas.

Elizabeth II sveikinime sakė, kad nekantrauja „kitais metais priimti naujus narius“. Tai tikriausiai yra užuomina apie M. Markle ir būsimą princo Williamo (Viljamo) bei jo žmonos Kate (Keit) kūdikį, kuris turi gimti pavasarį.

JAV aktorė prie karališkosios šeimos prisidėjo karalienės privačiame Sandringamo dvare Norfolke Rytų Anglijoje, kur karališkieji asmenys tradiciškai praleidžia žiemos atostogas.

Kalėdų rytą M. Markle, vilkėdama rudą paltą ir užsidėjusi rudą skrybėlaitę, drauge su būsimuoju vyru princu Harry, jo broliu princu Williamu ir Kembridžo kunigaikštiene Kate ėjo į pamaldas netoli Sandringamo dvaro esančioje Šv. Marijos Magdalietės bažnyčioje.

Pasižiūrėti karališkosios šeimos atvykimo buvo susirinkę šimtai žmonių.

Manoma, kad Harry ir jo sužadėtinė apsistojo su princu Williamu ir Kembridžo kunigaikštiene jų namuose „Anmer Hall“ netoli Sandringamo dvaro, o ne pagrindiniame dvaro pastate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių