Quantcast

Kandidatas į Latvijos premjerus A. Gobzemas pasiūlė naują koalicijos modelį

  • Teksto dydis:

Populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) kandidatas į Latvijos premjerus Aldis Gobzemas savaitgalį pasiūlė dar vieną koalicijos modelį, tačiau galimi partneriai neskuba jungtis prie jo siūlomos koalicinės vyriausybės, pranešė naujienų agentūros BNS šaltiniai.

A. Gobzemas siūlo suformuoti keturių partijų koaliciją, kurią sudarytų KPV LV, Naujoji konservatorių partija, Nacionalinis aljansas ir „Naujoji vienybė“ ir kuri turėtų 53 parlamento mandatus.

Paprašytas pakomentuoti savo pasiūlymą, A. Gobzemas BNS pareiškė: „Tegaliu pasakyti, jog bandau suformuoti geriausią įmanomą vyriausybę.“

Jis priminė, jog pirmadienį susitinka su prezidentu ir šiuo metu šio klausimo išsamiau nekomentuos.

Tuo tarpu „Naujosios vienybės“ lyderis Arvilas Ašeradenas BNS pareiškė, jog šeštadienį sulaukė A. Gobzemo skambučio ir kandidatas į premjerus jo paprašė dalyvauti derybose dėl keturių partijų vyriausybės formavimo.

A. Ašeradenas pažymėjo, jog „Naujosios vienybės“ valdyba jau nusprendė pasitraukti iš šių derybų dėl vyriausybės sudarymo, tačiau pirmadienio ryte vėl apsvarstys šį klausimą.

Tuo tarpu Nacionalinio aljanso lyderis Raivis Dzintaras BNS pareiškė, kad, Naujajai konservatorių partijai ir „Naujajai vienybei“ pasitraukus iš derybų dėl vyriausybės formavimo, A. Gobzemas nebegali sudaryti daugumos vyriausybės. Taigi, anot jo, galimybė prisijungti prie vyriausybės šiuo metu nesvarstoma.

Savo ruožtu Naujosios konservatorių partijos lyderis Janis Bordanas BNS pareiškė nežinąs, ką nuspręs kiti galimi koalicijos partneriai, taigi daugiau aiškumo šiuo klausimu bus pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių