Quantcast

Kaltintojos apie H. Weinsteino suėmimą: „Aha, papuolei!“

  • Teksto dydis:

„Aha, papuolei!“, „seniai reikėjo“ – tai tik kelios iš pirmųjų reakcijų į penktadienio naujieną, kad Holivudo prodiuseris Harvey Weinsteinas (Harvis Veinsteinas) buvo suimtas ir apkaltintas išžaginimu bei kitais lytiniais nusikaltimais.

Kaltintojos

Aktorė Rose McGowan (Rouz Magovan), kaltinanti prodiuserį išžaginimu: „Papuolei, Harvey Weinsteinai, prigriebėme tave.“ 

Italų aktorė Asia Argento (Asija Ardžento), tvirtinanti, kad H. Weinsteinas ją išžagino per Kanų kino festivalį: „Šiandien Harvey Weinsteinas žengs pirmąjį žingsnį pragaro, kur neišvengiamai nugarmės, link. Mes, moterys, pagaliau turime tikros vilties, kad bus įvykdytas teisingumas.“

Mira Sorvino, teigianti, kad prodiuseris prie jos lytiškai priekabiavo ir sužlugdė jos reputaciją bei karjerą: „Šiandien siunčiu linkėjimus visoms savo seserims, stojusioms prieš monstrą ... tiek daug emocijų ... didžiuojuosi ir esu jums visoms dėkinga“.

Kampanijų prieš lytinį priekabiavimą atstovai

Kovos su nederamu lytiniu elgesiu darbo vietoje judėjimas „Time's Up“, kuris buvo įsteigtas kilus skandalui dėl H. Weinsteino: „Harvey Weinsteinas sugriovė daugybės moterų gyvenimus. Esame su jomis ir solidarizuojamės su viso pasaulio moterimis, kurios jaučiasi nesaugios ir susiduria su piktnaudžiavimu darbe. Tikimės, kad teisingumas nugalės“.

Judėjimo prieš lytinį smurtą #MeToo įkūrėja Tarana Burke (Tarana Berk) žurnalui „Variety“: „Nuo visuomenės nuomonės teismo pereinama į tikrą teismą. Tai tiktas palengvėjimas daugybei nukentėjusių – ne tik toms, kurios nukentėjo būtent nuo jo“.

Teisininkai

H. Weinsteino advokatas Benjaminas Brafmanas (Bendžaminas Brafmanas) žurnalistams prie Niujorko teismo: „Ketiname veikti labai greitai ir atmesti šiuos kaltinimus. Manome, kad jie yra neteisingi konstitucijos atžvilgiu. Manome, kad jie nėra pagrįsti faktiniais įrodymais ir kad p. Weinsteinas proceso pabaigoje bus išteisintas.

Lytinių išpuolių aukoms atstovaujanti teisininkė Gloria Allred (Glorija Olred): „Jis jau seniai turėjo stoti prieš teismą; pagaliau ta diena atėjo".

Kaltinimai

Niujorko policija penktadienį paskelbė, kad H. Weinsteinas buvo suimtas ir apkaltintas išžaginimu bei kitais lytiniais nusikaltimais prieš dvi moteris.

Per Manhatano centrinėje nuovadoje surengtą spaudos konferenciją pareigūnai pareiškė, kad H. Weinsteinas buvo „areštuotas, jam iškelta byla ir pareikšti kaltinimai dėl išžaginimo, nusikalstamos lytinės veikos, lytinio išnaudojimo, netinkamos lytinės veiklos per incidentus, siejamus su dviem atskiromis moterimis“.

Kaltinimai H. Weinsteinui buvo pateikti dėl 2004 ir 2013 metais įvykdytų nusikaltimų, nurodė Manhatano apygardos prokuratūra.

„Šiandienos kaltinimai atspindi svarbią pažangą šiame aktyviame, tęsiamame tyrime“, – sakė apygardos prokuroras Cyrusas Vance'as (Sairesas Vansas). Jis padėkojo „drąsioms aukoms“, pranešusioms apie patirtą išnaudojimą, ir paragino kitus asmenis, susidūrusius su nederamu lytiniu elgesiu, apie tai pranešti teisėsaugai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teta

Teta portretas
Patele nenores, patinas neuzsoks, gal pacios savo noru sutiko o dabar iesko kaltu, ir nori pasipelnyti kaip gali kazkur viesoj vietoj isprievartauti

Anonimas

Anonimas portretas
Žydelių šykštumas žydelius pradeda žudyti... Prostitutėm reikia mokėti. Prostitutės irgi žmonės, jos dirba, ir nori būti už tai apmokėtos.. Kainą tik skiriasi. Pagailėjjo žydelis kelių tūkstančių tada, dabar apsimokės milijonais...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių