Quantcast

Ką veiks Baltuosius rūmus palikęs B. Obama?

  • Teksto dydis:

Barackas Obama (Barakas Obama) po aštuonerių metų Baltuosiuose rūmuose ketina likti aktyviu „piliečiu“, ir nesvarbu, ar jis rašytų knygą, dirbtų su mažumų jaunimu ar bandytų padėti Demokratų partijai pakilti iš pelenų.

Penktadienį savo prezidentavimą baigiantis 55-erių metų B. Obama bus metais jaunesnis už Billą Clintoną (Bilą Klintoną), kai šis paliko prezidento postą. Darbą baigiantis prezidentas išlieka labai populiarus ir viliasi, kad netaps „tuo senu vaikinu prie baro..., kuris visą laiką ten sukinėjasi prisimindamas senų laikų šlovę“.

Pirmasis juodaodis JAV prezidentas sako, kad palikęs Baltuosius rūmus jis neketina veltis į politinio gyvenimo „kasdienines rietenas“.

Bet jis taip pat žada nedvejodamas įsikišti, kai bus kalbama apie „demokratijos esminius klausimus“ – subtiliai leisdamas suprasti, kad Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) gali tikėtis labai tvirtos opozicijos iš savo pirmtako per artimiausius ketverius metus.

Artimiausiu metu, netrukus po penktadienio vidurdienį įvyksiančios iškilmingos D. Trumpo inauguracijos ant Kapitolijaus laiptų, B. Obama išvyks atostogauti su savo sutuoktine Michelle (Mišele) ir dukterimis Malia (Malija) bei Sasha (Saša) į Palm Springsą Kalifornijoje.

Kas po to?

„Po to kurį laiką man reikės ramybės. Turiu galvoje ne politinę, o vidinę ramybę. Man reikia nusiraminti“, – sakė B. Obama savo buvusiam padėjėjui Davidui Axelrodui (Deividui Akselrodui) interviu televizijai CNN.

Buvę prezidentai, pasibaigus kadencijai Baltuosiuose rūmuose, retai pasilieka šalies sostinėje, tačiau Obamos ketina likti Vašingtone, kol Sasha užbaigs mokyklą.

Jimmy Carteris (Džimis Karteris) išsikėlęs iš seniausio Vašingtono administracinio pastato sugrįžo į Džordžiją, tą patį padarė ir Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas) ir gyveno Kalifornijoje iki pat mirties.

Billas Clintonas (Bilas Klintonas) pasirinko Niujorką, kuriame įkūrė savo šeimos fondą ir kuriame jo sutuoktinė Hillary pradėjo savo politinę senatorės karjerą. George'as W. Bushas (Džordžas Bušas) sugrįžo į Teksasą.

Iš Havajų kilęs B. Obama, savo politinį kelią pradėjęs Čikagoje, niekada nerodė ypatingos meilės Vašingtonui, tačiau dabar šeima išsinuomojo namą turtingame Kaloramos rajone.

Savo kadencijos viduryje B. Obama išreiškė norą dirbti su tautinių mažumų jaunimu iš neturtingų rajonų, kur ypač didelis nedarbas, nusikalstamumas, didelis mokyklų nebaigiančių mokinių skaičius.

„Šios galimybių spragos atsiranda anksti, dažnai iškart po gimimo, ir laikui bėgant didėja, darosi sunkiau ir sunkiau užglaistomos“, – kalbėjo B. Obama 2015 metais.

„Tokia toliau bus mano ir Michelle misija, ne tik likusiam prezidentavimo laikotarpiui, bet visam likusiam mano gyvenimui“, – pareiškė jis.

„Per daug atsiskyrėliška“

Netikėtas Hillary Clinton pralaimėjimas lapkričio mėnesio prezidento rinkimuose ir D. Trumpo pergalė, kurios B. Obama neslepia nesitikėjęs, pakeitė požiūrį į B. Obamos prezidentavimą.

Demokratas B. Obama aiškiai pasakė, kad stengsis sugrąžinti šios sugniuždytos partijos populiarumą.

„Noriu užtikrinti, kad darau viską, ką galiu, kad sustiprinčiau ir pakelčiau kitos rinkėjų kartos balsą ne tik politikoje, bet ir pilietiniame gyvenime“, – sakė B. Obama savo atsisveikinimo interviu televizijai CNN.

„Aš turiu reikiamų ryšių ir, manau, esu pakankamai patikimas, kad sugebėčiau tai padaryti tam tikrais unikaliais būdais“, – kalbėjo prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Skaitis pamokslus rusofobijos tematika viename iš JAV "politikų savartynų". Nes daugiau nieko nesugeba. Nes yra politikos nevykėlis.

Anonimas

Anonimas portretas
tranpui šikną šluostys,bezdžionžmogis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių