Quantcast

Jungtinėse Valstijose prasideda Nepriklausomybės dienos iškilmės

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose prasideda šalies nepriklausomybės 239-ųjų metinių iškilmės, per kurias rengiami koncertai, paradai ir tradiciniai kepsnių bei alaus vakarėliai.

Filadelfijoje, kurioje 1776 metų liepos 4-ąją buvo paskelbta JAV Nepriklausomybės deklaracija, iškilmės prasidėjo šiek tiek anksčiau.

Tradicinis Laisvės kvartalo vakarėlis vyko penktadienio vakarą netoli Nepriklausomybės rūmų, kur trijose scenose vyko muzikantų pasirodymai, o vietos restoranai vaišino užkandžiais ir alumi.

Filadelfijos orkestras „Philly Pops“ penktadienio vakarą grojo patriotines melodijas ant Nepriklausomybės rūmų laiptų.

Tuo tarpu šeštadienį vyks Laisvės Pagerbimo ceremonija, paradas Filadelfijos senamiestyje, nemokamas koncertas ir fejerverkai Benjamino Franklino (Bendžamino Franklino) bulvare.

Laisvės Pagerbimo ceremonija žymės kovai už gėjų teisės itin svarbių protestų, surengtų prie Nepriklausomybės rūmų, 50-ąsias metines.

Vėliau vyksiančiame koncerte pasirodys Filadelfijos hiphopo grupė „The Roots“ bei kantri muzikos žvaigždės Miguelis ir Jennifer Nettles (Migelis ir Dženifer Netlai).

Tuo tarpu Nevadoje per Liepos 4-osios iškilmes vyks fejerverkai, paradai ir bus vaišinama vietos gardėsiais – spurgomis su klevų sirupo glajumi ir kepta šonine.

Rino filharmonijos orkestras derina garso takelį fejerverkų šou „Red, White and Tahoe Blue“ prie Tahou ežero. Fernlyje, Virdžinija Sityje, Ilyje ir Boulder Sityje prieš pagrindines iškilmes bus surengti paradai.

321 tūkst. turistų Las Vegase 21 val. 15 min. vietos (sekmadienį 7 val. Lietuvos) laiku kviečiami į Nepriklausomybės dienos šventę prie viešbučio „Caesars Palace“. Išalkusieji galės už 17,76 dolerio nusipirkti minėtąją spurgą su klevų sirupu ir šonine.

Kam labiau patinka virtualūs fejerverkai, Las Vegaso centre esančiame pasaže „Fremont Street Experience“ galės gėrėtis įspūdingomis vaizdo projekcijomis, rodomomis kas valandą nuo 20 valandos.

Pramogos taip pat siūlomos toliau nuo miesto centrinio bulvaro: nuo 21 val. prasidės Liepos 4-osios šventės viešbučiuose „Red Rock Resort“ ir „Green Valley Ranch“.

Tuo metu Niujorke buvo ruošiamasi šeštadienį vyksiančiam kasmetinėms dešrainių valgymo varžyboms Konio saloje įsikūrusiame restorane „Nathan's Famous“.

Keturi ankstesni konkurso nugalėtojai buvo pasverti penktadienį. Paaiškėjo, kad iš jų sunkiausias yra čempiono titulą ginsiantis Joey Chestnutas (Džojus Čestnatas), sveriantis 230 svarų (104 kg), o ne kartą antroje vietoje likęs Timas Janusas (Tomas Džanusas) svėrė 165 svarus (beveik 75 kilogramus).

Jau 99-us metus per Nepriklausomybės dieną organizuojamo renginio lengviausia dalyvė bus Michelle Lesco (Mišel Lesko), o Naujojoje Zelandijoje gimusi Nela Zissler (Nela Zisler) svėrė 114 svarų (apie 52 kilogramus).

2013 metais J.Chestnutas pagerino pasaulio rekordą, sušlamštęs 96 dešrainius vos per 10 minučių. Pernai jis iškovojo aštuntąją pergalę, suvalgęs 61 dešrainį.

Šiemet konkurse taip pat dalyvaus buvęs čempionas japonas Takeru Kobayashi (Takerus Kobajašis).

Per konkurso dalyvių svėrimo ceremoniją pretendentai taip pat, kaip įprasta, iššaukiančiai nužvelginėjo vienas kitą.

Šį rajūnų šou tikriausiai stebės daugiau negu 30 tūkst. žiūrovų.

Bostone šeštadienį vyks tradicinė muzikos ir fejerverkų šventė „Boston Pops Fireworks Spectacular“, rengiama jau 42-ąjį kartą.

Nacionalinį himną atliks Bostono gospelų dainininkė Michelle Brooks-Thompson (Mišel Bruks-Tompson), o Keithas Lockhartas (Kitas Lokhartas) jau 20-us metus iš eilės taps šio kasmetinio šou dirigentu.

Renginys, kuriame pasirodys daug žvaigždžių, vyks lauko estradoje „DCR Hatch Cell“ prie Čarlzo upės krantinės. Žiūrovai galės pasiklausyti Brodvėjaus aktoriaus ir dainininko Michaelo Cavanaugh (Maiklo Kavano), televizijos dainų konkurso „Amerikos dievaitis“ (American Idol) finalininkės Melindos Doolittle (Melindos Dulitl) ir konkurso „Amerikos talentai“ (America's Got Talent) finalininkų „Sons of Serendip“ – kvarteto, kurio nariai susipažino studijuodami Bostono universitete.

Pasirodymus taip pat surengs būgnininkų ir fleitininkų orkestras „Boston Crusaders“ ir pramoginius renginius JAV kariams organizuojančios organizacijos USO šou trupė.

Iškilmės Bostone, kurias tiesiogiai transliuos vietos televizija, prasidės 20 val. vietos (sekmadienį 3 val. Lietuvos) laiku, o fejerverkų šou prasidės 22 val. 30 min. (5 val. 30 minučių).

„Boston Pops“ generalinė repeticija įvyko penktadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Tikrai amerikieciai moka svesti ir dziaugtis nepriklausomybe,taciau ir mes jau pradedame nuo ju neatsilikti , taip sakant mokomes dziaugtis ir ivertinti tai ka turime .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių