Quantcast

JT siekia surengti naujas derybas dėl taikos Sirijoje rugpjūčio pabaigoje

  • Teksto dydis:

Sirijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Staffanas de Mistura (Stafanas de Mistura) antradienį pareiškė turįs vilties, kad taikos derybos, užbaigsiančios ilgiau negu penkerius metus tebesitęsiantį žiaurų konfliktą Sirijoje, galėtų vėl prasidėti kito mėnesio pabaigoje.

„Mūsų tikslas yra surengti trečiąjį derybų ratą tarp Sirijos vidaus jėgų rugpjūčio pabaigoje“, – sakė žurnalistams S.de Mistura po susitikimo su aukštais pareigūnais: JAV – kurios palaiko kai kurias sukilėlių grupes, ir Rusijos – kuri yra pagrindinė Damasko režimo palaikytoja.

Jis pabrėžė, kad jaučiams „aktualumas“ vėl išjudinti derybas, kai smurtas siautėja šalyje – ypač Alepe, kur vyriausybės pajėgos puola sukilėlių kontroliuojamus miesto rajonus.

Ženevos susitikimas, kuriame dalyvauja JAV Valstybės departamento specialusis pasiuntinys Sirijai Michaelas Ratney (Maiklas Retnis) ir Rusijos užsienio reikalų viceministras Genadijus Gatilovas, vyksta praėjus kelioms valandoms nuo derybų aukštu lygiu ASEAN forume Laose.

Vientiane JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) sakė, kad Vašingtonas „daro pažangą“ su Rusija dėl bendradarbiavimo Sirijoje; tai jis pareiškė po susitikimo su savo kolega iš Rusijos Sergejumi Lavrovu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių