Quantcast

JT: Prancūzijos draudimas dėvėti burkas pažeidžia žmogaus teises

Jungtinės Tautos teigia, kad Prancūzija, uždrausdama dėvėti burkas, pažeidžia žmogaus teises, praneša agentūra „Reuters“.

JT Žmogaus teisių tarybos komitetas antradienį Ženevoje pareiškė nesąs įtikintas vyriausybės Paryžiuje duomenų, jog burkų draudimas yra būtinas ir tinkamas, kad būtų garantuotas saugumas ir taikus sugyvenimas. Komitetas davė Prancūzijai 180 dienų laiko reaguoti į kaltinimus.

Žmogaus teisių komitetą sudaro nepriklausomi ekspertai. Jo rekomendacijos nėra teisiškai įpareigojančios, tačiau Prancūzija vienoje sutartyje pasižadėjo - „pasitikint teisingumu “ - jų laikytis.

Komitetas, priimdamas sprendimą, reagavo į dviejų moterų skundus - šios 2012-aisiais įstatymo pagrindu buvo nuteistos dėl burkų dėvėjimo. Įstatymas pažeidė jų teises išreikšti savo religinę poziciją ir galėjo prisidėti prie to, kad jos nebesirodė viešumoje, pareiškė komitetas. Kartu komiteto pirmininkas Yuvalas Shany'is pridūrė, kad jis ir kiti komiteto nariai visą kūną dengiančius rūbus traktuoja kaip priespaudos formą.

Prancūzija 2010 metais tapo pirmąja Europos šalimi, uždraudusia burkas ir nikabus. Tuometinė prezidento Nicolas'o Sarkozy vyriausybė draudimą argumentavo tuo, kad burkos prieštarauja Prancūzijos pasaulietinei tvarkai ir žemina moteris. Be to, visą kūną dengiantys rūbai trukdo identifikuoti juos vilkinčius asmenis ir taip kelia riziką saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

votis

votis portretas
Manau ,kad jokiu teisiu nepazeidzia,nes nezinai kas uz tu burku slepesi ,ar moteris ,ar koks vyras su automatu ,ar peiliu.Kazin ar noretumete , toki sutikti.....

Anonimas

Anonimas portretas
Tos jungtinės tautos ir yra daugumos atsilikusių babuinų sudarytos. Tai ko dar norėti kad jie kitaip ka sakytų.

Rapolas

Rapolas portretas
Tegul tuos skarmalus nesioja savo proteviu zemese. Europoje tokiu pabaisu ir vaiku gasdintoju nereikia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių