Quantcast

JT: Iranas vykdo tarptautinio branduolinio susitarimo įsipareigojimus

  • Teksto dydis:
Iranas, anot Jungtinių Tautų (JT), vykdo 2015 metais pasirašyto branduolinio susitarimo įsipareigojimus. Tai sakoma JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterresas ataskaitoje JT Saugumo Tarybai, kurią pavyko gauti agentūrai AFP.

 

JAV prezidento Donaldo Trumpo atsisakymas patvirtinti, kad Iranas laikosi sutarties, „deja, tik sukūrė didžiulį nesaugumą“ dėl susitarimo ateities, pareiškė A. Guterresas. Tačiau jis teigė esą įsitikinęs, kad JAV ir toliau rems susitarimą.

JAV Kongresas iki antradienio vakaro turi nuspręsti, ar dėl Irano branduolinės programos skelbti šaliai sankcijas. Tada baigiasi 60 dienų terminas, kuris pradėjo „tiksėti“, kai D. Trumpas nesutiko patvirtinti sutarties su Teheranu, kaip tai reikalauja JAV įstatymas.

Kongresas dabar turi nuspręsti, ar dėl sutarties suspenduotos JAV sankcijos vėl turėtų galioti, ar ne. Iki pirmadienio nebuvo konkrečių požymių, kad Kongresas dabar galėtų atnaujinti baudžiamąsias priemones. Sankcijų atnaujinimas branduoliniam susitarimui galimai suduotų mirtiną smūgį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiaurė

Šiaurė portretas
Persai apmulkins visus. (Taip , kaip korejietis. ) Viena grazia diena , po 10 metu, jie atliks sprogima... Europa aikteles, bet tai bus per velu. Sakes

o

o portretas
kas dar vykdo isipareigoimus ir kam jie jei pasaulinio tarsos isipareigoimo nesilaiko tie kurie ta minti persa o juk branduoline V. ne 1 daleiskim kinai ju neliecia nes niekas ir neleis reiskia bijoma tai kontroliuokit visus o pirmiausia save nes dazniausiai blogis tuno ten kur maziausiai tikimasi tai /namie/.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių