Quantcast

JT: į Europą vykstantys jauni migrantai susiduria su prievarta

  • Teksto dydis:

Daugiau nei trys ketvirtadaliai vaikų ir jaunuolių, bandančių imigruoti į Europą, savo pavojingame kelyje susiduria su kankinimais, prievarta ir tampa išnaudojimo aukomis, antradienį paskelbė Jungtinių Tautų (JT) pareigūnai, perspėdami dėl „ciniško“ požiūrio į tokias pasikartojančias jaunų žmonių tragedijas.

Jungtinių Tautų Vaikų fondo (UNICEF) ir Tarptautinės imigracijos organizacijos (IOM) pareigūnai sako, kad per Viduržemio jūrą iš Užsachario Afrikos į Europą atvykstantys jaunuoliai yra išnaudojami, greičiausiai dėl rasistinių priežasčių.

„Jiems tokie žodžiai kaip kankinimas, mušimas, žudymas, vergavimas, kontrabanda, prievartavimas yra ne abstrakčios savokos, ne tai, apie ką jie turi parašyti mokykloje, o jų realybė“, – sakė UNICEF atstovybės Briuselyje vadovė Sandie Blanchet (Sandi Blanšė) spaudos konferencijoje.

„Pabandykite nors sekundei įsivaizduoti visa tai patiriančius savo vaikus“, – kalbėjo S.Blanchet po to, kai UNICEF ir IOM paskelbė savo ataskaitą, paremtą daugybės apklaustųjų parodymais.

Joje nurodoma, kad 77 proc. vaikų ir jaunuolių, bandžiusių patekti į Europą per Viduržemio jūrą, „tiesiogiai susidūrė su lytiniu išnaudojimu, eksploatavimu ir veikla, kuri gali prilygti žmonių kontrabandai“.

Iš Užsachario atvykstantys jaunuoliai su tokiomis kančiomis susiduria dažniau už tuos, kurie atvyksta iš kitų kraštų, sakoma ataskaitoje.

„Svarbus tokį skirtumą lemiantis veiksnys gali būti rasizmas“, – nurodoma joje.

Ataskaita parengta remiantis 22 tūkst. migrantų ir pabėgėlių, tarp jų 11 tūkst. vaikų ir jaunuolių, apklausų duomenimis.

ES, Norvegijos ir Šveicarijos regiono IOM vadovas Eugenio Ambrosi (Eudženijus Ambrozis) paragino pareigūnus gerinti pasienio kontrolės sistemą, aprūpinant ją kvalifikuotais ekspertais, kurie pasirūpintų vaikais, o ne laikytų juos „potencialiais priešais, nelegaliai kertančiais mūsų šventąją sieną“.

E.Ambrosi taip pat perspėjo dėl didėjančio „ciniškumo“, reaguojant į pasikartojančias migrantų vaikų kančios istorijas.

„Turėtumėme ir toliau būti šokiruoti, liūdėti ir pykti dėl pažeidimų, kuriuos matome“, – kalbėjo jis.

Ypač pavojingas yra migrantų kelias iš Libijos, kuriame negalioja įstatymai, klesti nusikalstamumas ir ginkluotos grupuotės, nurodoma ataskaitoje.

Už kelionę į Europą jauni migrantai sumoka nuo 800 iki 4 tūkst. eurų. Į Senąjį žemyną jie dažnai atvyksta įsiskolinę ir susiduria su naujais pavojais.

Praėjusią savaitę Jungtinės Tautos apkaltino Europos Sąjungą ignoruojant sunkią Libijoje laikomų migrantų padėtį ir paragino imtis skubių veiksmų jiems padėti.

Pasak S.Blanchet, migrantai iš Afrikos šalių susiduria su rasizmu ir atvykę į Europą, kuri bando įveikti didžiausią migrantų krizę savo istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
O kad Europa susiduria su jaunų ir nelabai jaunų migrantų išsidirbinėjimais, išpuoliais ir terorizmu, tai čia nieko?

kliedesiai

kliedesiai portretas
afrikos negrai kelioneje lytiskai prievartauja vienas kita ..ir labia idomu kur as lietuvis gauciau 4000 euru?kas man juos paskolintu ??? jie gauna tuos pinigus is teroristiniu grupuociu ,kad atvykti I ES ir cia atlikti numatyta religiniu teroristu uzsakyma!! ar mes galime siusti savo jaunuolius ,vaikus vienisus I tokias keliones?tik religines teroristu gaujos turi tam [asilu sunestus]pinigu. ir zudo save su kitatikiais I gabalus ,. tik atgalinis kelias tiems uzsachario drasuoliams su ~4000 euru ir savadarbia bomba uzantyje namo ---shiksnosparniais megautis!!

f

f portretas
Tegu susiduria su kuo tik nori, niekam neidomu, niekam jie cia nereikalingi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių