Quantcast

„JP Morgan Chase“ vadovas: vyriausybės uždarymas daro žalą JAV ekonomikai

  • Teksto dydis:

Jau mėnesį besitęsiantis Jungtinių Valstijų vyriausybės uždarymas daro žalą didžiausiai pasaulio ekonomikai, teigia vieno didžiausių JAV bankų „JP Morgan Chase“ generalinis direktorius Jamie'is Dimonas.

Konfliktas tarp Donaldo Trumpo ir Kongreso demokratų dėl sienos tarp JAV ir Meksikos finansavimo daro žalą ekonomikos augimui, televizijai CNBC sakė J. Dimonas. Ypač - pabrėžė jis - kenčia vartotojų ir verslo pasitikėjimas.

„Vartotojų ir verslo pasitikėjimas smunka, šiek tiek dėl vyriausybės uždarymo, šiek tiek dėl prekybos konfliktų“, - tikino bankininkas, pridurdamas, esą itin svarbu išspręsti JAV ir Kinijos prekybos karo klausimus.

„Ateinančius šimtą metų JAV ir Kinijos santykiai geopolitiškai bus svarbiausi visame pasaulyje“, - pareiškė J. Dimonas.

Nepaisant Jungtinių Valstijų prezidento administracijos „iškeltų labai rimtų prekybos klausimų“, J. Dimonas nerimavo dėl nepastovių derybų tarp Vašingtono ir Pekino: „Abi pusės nori išspręsti problemas. Kaskart, kai atrodo, kad konfliktas baigsis, rinkos sureaguoja teigiamai. Kai atrodo, kad nesutarimai aštrėja, situacija komplikuojasi“.

„Jei po prekybos paliaubų kovo 1 d. vėl bus didinami muitai, pasaulio ekonomikos nuosmukio grėsmė augs“, - nuogąstavo „JP Morgan Chase“ vadovas.

Kitą savaitę planuojama atnaujinti aukšto rango pareigūnų derybas Vašingtone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių