Quantcast

JK „Brexit“ komitetas siūlo atidėti pasitraukimą iš ES

  • Teksto dydis:

Oficialų Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES) gali reikėti atidėti, nes derybose vis dar neišspręsta daugybė svarbių klausimų, sekmadienį pasiūlė Vestminsterio „Brexit“ komitetas.

Naujausiame savo pranešime apie derybų pažangą pasitraukimo iš ES komitetas teigė, kad pastaruoju metu esminiais klausimais pasistūmėta „minimaliai“.

Jungtinė Karalystė ES planuoja palikti 2019 m. kovo 29 d. vidurnaktį, praėjus beveik trejiems metams po „Brexit“ referendumo 2016-ųjų birželį.

„Jei iki 2018 m. spalio nebus sutarta dėl esminių ateities santykių aspektų, vyriausybė turėtų paprašyti riboto 50-ojo straipsnio pratęsimo“, - pridūrė komitetas, kurio dauguma narių 2016-aisiais pasisakė už likimą ES.

Komiteto pirmininkas Hilary Bennas teigė, kad derybos šiuo metu yra „kritinėje stadijoje... likus tik septyniems mėnesiams pasiekti susitarimą dėl daugybės sudėtingų klausimų“.

Savo ruožtu komiteto narys ir „Brexit“ šalininkas, konservatorius Jacobas Reesas-Moggas atmetė tokius pasiūlymus ir tviteryje rašė, kad tokiu būdu „tiesiog siekiama sustabdyti „Brexit“.

Tuo tarpu užsienio reikalų ministras ir kitas „Brexit“ palaikytojas Borisas Johnsonas BBC žurnalisto Andrew Marro laidoje teigė manąs, kad tai, kaip komitetas nupasakoja esamą situaciją, nėra tiesa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gal ir reikia palaukt kol JAV subyrės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių