Quantcast

JAV žiniasklaida: D.Trumpas laiko Krymą Rusijos dalimi, o Ukrainą – korumpuota

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) per Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą, praėjusią savaitę vykusį Kanadoje, galingųjų valstybių lyderiams pareiškė, kad laiko Krymą Rusijos dalimi, ketvirtadienį pranešė amerikiečių portalas „Buzzfeed“, remdamasis dviem diplomatiniais šaltiniais.

„Prezidentas Trumpas G-7 lyderiams pareiškė, kad Krymas priklauso Rusijai, nes ten visi gyventojai šneka rusiškai“, – sakoma pranešime.

Pasak portalo, tokį pareiškimą prezidentas padarė per praėjusį penktadienį surengtą vakarienę.

Be to, „Buzzfeed“ praneša, kad D. Trumpas negailėjo kritikos Ukrainos valdžiai ir sakė, jog „Ukraina yra viena iš korumpuočiausių valstybių pasaulyje“.

Portalo teigimu, kol kas neaišku, ar tokios pastabos reiškia oficialios JAV pozicijos pokytį Krymo ir Ukrainos klausimu, ar tai tebuvo pokštas.

Be to, D. Trumpas per tą viršūnių susitikimą kritikavo savo pirmtaką Baracką Obamą (Baraką Obamą), nesukliudžiusį Rusijai aneksuoti Krymą.

„Obama gali šnekėti, ką panorėjęs, bet jis leido Rusijai aneksuoti Krymą“, – JAV vadovo žodžius citavo „Buzzfeed“.

Prieš pat G-7 viršūnių susitikimą D. Trumpas taip pat pasiūlė sugrąžinti Rusiją į galingiausių pasaulio šalių klubą, tačiau kiti Didžiojo septyneto lyderiai šios idėjos nepalaikė.

Baltieji rūmai kol kas nepakomentavo „Buzzfeed“ gautos informacijos apie prezidento nuomonę Krymo bei Ukrainos klausimu, pranešė portalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalijus

Vitalijus portretas
Na, gera pradžia- pusė darbo... tikėkimės, kad Trump'o valdymo laikotarpiu Rusijos- JAV santykiai pagerės...

...

... portretas
Ach: "JAV žiniasklaida: D.Trumpas laiko Krymą Rusijos dalimi, o Ukrainą – korumpuota" - už tokį įžeidimą Lietuva turi pareikšt oficialų protestą ir- išstoti iš NATO. ;D

Atsakimas

Atsakimas  portretas
Matosi kad mokesi blogai - istorijos nezinai . Vatnikui mokslas ne prie sirdies, esi asilas. Trumpas Amerikos - Geda. Juokdarys. Su Jo salis praras savo galinguma ko Putinui ir reikia. Juk .Putino svajone - valdyti visa pasauli, kaip Napoleono..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių