Quantcast

JAV vyriausybė siūlo Meksikai milijonus už migrantų išsiuntimą

Jungtinės Valstijos siūlo Meksikai milijonines sumas, kad ši migrantus iš Centrinės Amerikos išsiųstų į jų gimtąsias šalis. Meksikos vyriausybė svarsto pasiūlymą, pranešė Užsienio reikalų ministerija Meksike.

Anot žiniasklaidos, JAV prezidento Donaldo Trumpo vyriausybė nori skirti 20 mln. dolerių (17,25 mln.), kad Meksika į gimtąsias šalis išsiųstų tūkstančius migrantų iš tokių Centrinės Amerikos šalių, kaip Salvadoras, Gvatemala ar Nikaragva.

Pasak laikraščio „New York Times“, JAV vyriausybė informavo Kongresą apie tai, jog Meksikai turėtų būti numatyta milijonai dolerių, kad šalis sumokėtų už lėktuvų ir autobusų bilietus 17 000 migrantų, neturinčių dokumentų. JT duomenimis, kiekvienais metais į Meksiką atvyksta daugiau kaip pusė milijono migrantų, kad iš čia galėtų keliauti toliau į JAV. Dauguma jų yra iš Vidurio Amerikos, kur daug skurdo ir nusikalstamumo.

Ši iniciatyva yra naujausias D. Trumpo vyriausybės žingsnis imigracijai iš Meksikos sustabdyti. D. Trumpas, be to, nori statyti sieną Meksikos pasienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių