Quantcast

JAV sąjungininkių Europoje gynybai planuoja skirti 4,6 mlrd. dolerių

  • Teksto dydis:

JAV 2018 metų finansinių metų gynybos biudžete, kurį patvirtino abeji Kongreso rūmai, numatyta skirti 4,6 mlrd. dolerių (4 mlrd. eurų) Rusijos sulaikymo iniciatyvai Europoje.

„Leisti išskirti 4,6 mlrd. dolerių sulaikymo iniciatyvai Europoje, kad būtų padidintas sąjungininkių NATO užtikrintumo laipsnis ir ... užtikrintos JAV pozicijos Europoje sulaikymo ir gynybos klausimais“, – sakoma dokumente.

Biudžete „Rusijos grėsmės atsvėrimas“ pirmą kartą išskirtas atskiru straipsniu. Tai nulėmė „tebesitęsiantys agresyvūs Rusijos veiksmai“, sakoma projekte.

Suderintame gynybos biudžete yra reikalavimai gynybos sekretoriui ir valstybės sekretoriui parengti priemones dėl atsvaros Rusijos veiksmams, keliantiems grėsmę JAV ir jų sąjungininkių nacionaliniam saugumui.

Be to, biudžeto projekte televizijoms draudžiama transliuoti vaizdo medžiagą, kuri „priklauso Rusijos Federacijos vyriausybei, yra jos kontroliuojama arba finansuojama“.

Visus nurodytus reikalavimus nulėmė „tebesitęsiantys agresyvūs Rusijos veiksmai“, įskaitant „įsiveržimus į Gruziją 2008 metais ir Ukrainą 2014 metais“, „grėsmės NATO sąjungininkėms“, „spartus karinio modernizavimo tempas“, „karinio aktyvumo didėjimas Arktyje ir Viduržemio jūroje“, taip pat „sutarčių dėl vidutinio ir artimojo nuotolio raketų likvidavimo ir Atviro dangaus (sutarties) pažeidimai“.


Šiame straipsnyje: JAVNATOEuropaRusijakariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Labai smagu , kad "štatai" draugams padeda ir nepalieka vienų prieš neprognozuojamą agresyvų melagį. Įdomu tai , kad jie agresoriaus sustabdymui ir atgrasymui Europoje skiria pinigų, kiek rytų nusmurgėliai skiria savo karo reikmėms... Tad prie amerikiečių jėgos pridėjus Europos šalių skiriamą gynybai finansavimą, istorijos falsifikuotojams...neteks prievartauti nei moterų, nei vaikų iš mums draugiškų šalių.

...

... portretas
Taaaip, tos JAV LABAI norėtų kad ČIA karas kiltų, kad ČIA viskas sugriūtų, kad paskui VĖL galėtų save ant šakių kelt ESĄ Europą atstatinėdama... o gal laikas karui ir JAV teritorijoj, kodėl taip jie nori svetur kariaut (ir dar - svetimomis rankomis).

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunu ir kotas ruskiams į akį
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių