Quantcast

JAV paskelbė sankcijas 19 Rusijos piliečių

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija ketvirtadienį dėl galimo kišimosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus paskelbė sankcijas 19 Rusijos piliečių, tarp jų – 13 rusų, kurie minimi specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) kaltinamajame dokumente.

Tarp asmenų, kuriems paskelbtos sankcijos, yra Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pareigūnų.

JAV Iždo departamentas pareiškė, kad GRU ir Rusijos kariuomenė kišosi į amerikiečių prezidento rinkimus ir buvo „tiesiogiai atsakingos“ už kibernetinę ataką „NotPetya“, 2017-ųjų birželį padariusią didelę žalą Europos kompanijoms.

JAV specialusis prokuroras R. Muelleris, tiriantis Maskvos kišimąsi į 2016 metų Amerikos prezidento rinkimus, praėjusį mėnesį apkaltino 13 Rusijos piliečių vadovavus slaptai kampanijai, turėjusiai pakreipti balsavimo rezultatus Kremliui palankia linkme.

Kaltinamajame akte apžvelgiama 2014 metais pradėta įspūdinga operacija, kurios tikslas – aštrinti JAV visuomenės susiskaldymą, paveikti Amerikos politiką ir 2016-ųjų prezidento rinkimus.

Dokumente tvirtinama, kad Rusijos žiniasklaidoje „Putino virėju“ vadinamas verslininkas Jevgenijus Prigožinas ir jo valdomos bendrovės teikė finansavimą Interneto tyrimų agentūra pavadintai įstaigai, vadinamajam „trolių fabrikui“, iš kurio per netikras socialinių tinklų paskyras buvo platinamos tendencingos žinutės.

JAV prezidento administracija paskelbė sankcijas ir pastarajai įstaigai.

Rusija rengia atsaką

Maskva rengia atsaką į Jungtinių Valstijų sankcijas dėl galimo kišimosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.

„Žiūrime į tai ramiai. Pradėjome ruošti atsakomąsias priemones“, – sakė jis naujienų agentūrai „Interfax“. Pasak viceministro, JAV siekė, kad šis jų žingsnis sutaptų su sekmadienį vyksiančiais Rusijos prezidento rinkimais.

„Apie naujus JAV sankcinio (pobūdžio) veiksmus Vašingtonas anonsavo, buvome tam pasirengę“, – sakė S. Riabkovas.

„Amerikiečiai neturi pagrindo įvesti sankcijas, jo paprasčiausiai nėra“, – pridūrė jis.

„Visų tų sprendimų autoriai nuorodas į kažkokį „kišimąsi“ verčiau pakeistų nuorodomis į savo pamišimą“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas.

„Manau, kad iš JAV pusės įmanomi ir kiti kenksmingi demonstracinio pobūdžio veiksmai“, – pareiškė diplomatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šalaputris nuo žemaičių.

Šalaputris nuo žemaičių. portretas
kokie baibokai sugalvojo tas Rusijai sankcijas,Tie rusai kaip gyve no taip givena.Tos sankcijos jiems kaip vanduo ant žąsies,pilk ne piles ji vis tiek sausa.Tai kuriam velniui juokinti pasaulį.

nuomonė

nuomonė portretas
Nukvako tie amerikonai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių