Quantcast

JAV perspėjo Rusiją dėl bombardavimų Sirijoje

  • Teksto dydis:

JAV administracija oficialiai perspėjo Rusiją,  kad yra pasiruošusi nutraukti antiteroristinį bendradarbiavimą su Maskva, jei rusų kariškių remiamas Damasko režimas nenutrauks barbariškų Alepo bombardavimų.

Vis intensyvesni sukilėlių kontroliuojamų rytinių Alepo kvartalų bombardavimai, per kuriuos žūsta šimtai civilių, bei sąmoningai atakuojamos ligoninės sukėlė didelį tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą. Rusai, remiantys Basharo al-Assado režimą, kaltinami išdegintos žemės metodais – tokiais, kuriuos Putinas naudojo per Čečėnijos karą. Šimtų civilių, tarp jų – daugybės vaikų bei vietos medikų mirtys ir kančios sulaukė griežto pasmerkimo Jungtinėse Tautose (JT).         

„Noriu, kad būtų visiškai aišku – tie, kurie naudoja vis labiau griaunančius ginklus, tiksliai žino ką daro. Jie žino, kad daro karo nusikaltimus“, – sako JT generalinis sekretorius Ban Ki-Moonas.

Net Romos popiežius, besimelsdamas už kankinius Sirijoje ir Alepe, prabilo apie atpildą.

„Kreipiuosi į sąžinę tų, kurie atsakingi už bombardavimus ir kurie vieną dieną turės už tai atsakyti prieš Dievą“, – besimelsdamas sakė Popiežius Pranciškus.

Savo ruožtu Rusija, panašu, nusprendė atkovoti B. al-Assadui šį strategiškai svarbų pramoninį Sirijos miestą, nors tam faktiškai reikia palaužti, likviduoti ar išvyti apie ketvirtį milijono žmonių. 

„Tai, ką matome žiniasklaidoje, – kalnai viešų spekuliacijų žmonių kančiomis ir tai skirta propagandai ir tam, kad būtų nukreiptas dėmesys nuo jų pačių žlugusios politikos. Taip įmetami duomenys neretai paremti nepatikimais pranešimais iš sukilėlių kontroliuojamų rajonų, o jie tiesiogiai suinteresuoti diskredituoti Sirijos vyriausybę ir Rusiją“, – aiškina Rusijos ambasadoriaus, JT pavaduotojas Jevgenijus Zagainovas.

JAV perspėjimas nutraukti bendradarbiavimą su Maskva kovojant su radikaliais islamistais Sirijoje gali priversti Vašingtoną perkelti šį uždavinį jam palankioms sukilėlių sunitų ir kurdų grupuotėms, o tai reiškia kad jos gaus galingesnių ginklų ir karas Sirijoje bus dar intensyvesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jau senai nusšvilpt ant amerikos perspėjimų,tegu pati amerika nešdinasi iš sirijos,nes ji yra nelegaliai ir ji kursto ir padeda banditams

Purvinas jankių šantažas

Purvinas jankių šantažas portretas
kitaip nepavadinsi. Rusija ie Sirijos armija tol naikins teroristus kol jankiai atskirs savo globojamus teroristus nuo visų kitų. Tačiau, jei jankių ginkluojami teroristai nenustos pulti Sirijos armiją jiems bus taip pat galas. Sirijos armija ir Rusijos karo vadai davė jankiams ir jų ginklujamiems teroristam šansą spręsti derybų kelių ir nutraukė ugnį. Tačiu JAV kartu su savo koolicija nesilaikė duoto žodžio ir apšaudė Sirijos armiją bei padėjo ISIS teroristams pulti, taip JAV nutraukė paliaubas. Tad jais pasitikėti negalima.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Daugiau sankcjų tai agresyviai šaliai! Aiškiai matosi, kad Rusija pagraudenimų nesupranta. Tad šiuo atveju - daugiau darbų ir mažiau žodžių bei "apgailestavimų".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių