Quantcast

JAV įvedė sankcijas Rusijos energetikos, ginklų ir finansų sektoriams

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį paskelbė, kad Vašingtonas, prisijungdamas prie Europos Sąjungos, įveda naujas sankcijas Rusijai, kurios bus nukreiptos prieš šios šalies energetikos sektorių, ginklų pramonę ir finansų institucijas.

Platesnės ekonominės priemonės pakenks Maskvos galimybėmis užsitikrinti finansavimą doleriais Rusijos bankams. Tai iki šiol smarkiausias smūgis Rusijos ekonomikai nuo tada, kai ji įsitraukė į konfliktą Ukrainoje.

„Pagrindinės sankcijos, apie kurias skelbiame šiandien, toliau didins spaudimą Rusijai, įskaitant artimą (prezidento) aplinką ir kompanijas, remiančias neteisėtą Rusijos veiklą Ukrainoje“, - sakė B.Obama.

Prezidentas paneigė, kad Vakarai buvo įtraukti į naują Šaltąjį karą su buvusia sovietinių laikų priešininke, tačiau įspėjo, kad Jungtinės Valstijos ir Europa netenka kantrybės dėl Vladimiro Putino vyriausybės.

„Šiandien, remdamosi priemonėmis, apie kurias mes paskelbėme prieš dvi savaites, Jungtinės Valstijos įveda naujas sankcijas svarbiausiuose Rusijos ekonomikos sektoriuose - energetikos, ginklų ir finansų“, - sakė B.Obama.

„Blokuojame specifinių prekių ir technologijų eksportą į Rusijos energetikos sektorių“, - nurodė jis.

„Išplečiame mūsų sankcijas ir taikysime jas didesniam skaičiui Rusijos bankų ir gynybos kompanijų. Oficialiai sustabdome ekonominės plėtros projektų Rusijoje kreditavimą ir finansavimą“, - sakė B.Obama.

Kiek anksčiau antradienį JAV iždo departamentas nurodė, kad sankcijos įvedamos trims finansų institucijoms - Rusijos vyriausybės kontroliuojamam VTB bankui, jo antrinei įmonei Maskvos bankui bei Rusijos žemės ūkio bankui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nebijok

nebijok portretas
Lietuvai neatsilieps, gal tik kokiam verslininkui, kuris dėl savo tautos nieko nėra padaręs. Visai kitai tautos daliai tikrai nepakenks, nes kaip tik išjudins tinginius galvoti ir siekti alternatyvos visose srityse. Ruskiai seniai gasdina branginti dujas ir pan., bet yra ir išeičių iš visų padėčių. Čia komentuojantys tikrai patys supranta, kad ruskiams Europos nesunaikinti, bet vis tiek loja ir loja, tai ir yra propagandinis karas.

tai, kad tos sankcijos jau pradeda kenkti Europai

tai, kad tos sankcijos jau pradeda kenkti Europai portretas
tame tarpe ir Lietuvai atsilieps. Kur cia geris

seniai reikėjo

seniai reikėjo portretas
tuos kremlinius sutvarkyti. šaunuolis Obama, nepabijojo įtampos su ruskiais, vadinasi, žino, kad ruskių grobuoniška politika pasaulį nukreips prieš ruskius ir jų rėmėjus, dažnai kvarksinčius apie draugystę su uzurpatoriais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių