Quantcast

JAV aviacijos bazėje – netikras pavojus

  • Teksto dydis:

Endriuso jungtinė karo aviacijos bazė, esanti Merilando valstijoje į rytus nuo Vašingtono kurį laiką buvo uždaryta, kaip buvo pranešta socialiniame tinkle „Twitter“ – dėl vieno aktyvaus šaulio veiksmų, bet vėliau ši karinė įstaiga paskelbė, kad pavojus atšauktas.

Tuo tarpu „Washington Post“, cituodama vieną federalinį teisėtvarkos pareigūną, pranešė, kad ten nebuvo „jokio šaulio“.

Nesusipratimas galbūt kilo todėl, kad šioje bazėje per planines pratybas, kuriose imituojamas pavojingas vieno ginkluoto asmens elgesys ir karių reagavimas į tai, kažkas, stebėjęs pratybas, paskambino pagalbos telefonu 911, rašė laikraštis.

„Bazėje buvo planuota atlikti pratybas su aktyviu šauliu, bet buvo pranešta apie realią aktyvaus šaulio situaciją“, – parašė tinkle „Twitter“ Endriuso jungtinė bazė, dar patarusi visam bazės personalui laikytis saugiose vietose pačioje bazėje.

Antrame pranešime nurodoma, kad incidentas tęsiasi Malcolm Grow (Malkolmo Grou) medicinos įstaigoje, į kurią pasiųsti specialios paskirties kariai.

Vėliau bazė „Twitter“ parašė: „Viskas švaru. Uždarymo režimas bazėje atšaukiamas“.

Dėl tokios neaiškios situacijos teko atidėti vėlesniam laikui viceprezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kelionę; jo biuras nurodė, kad J.Bidenas turėjo vykti į Ohajuje planuotą (rinkimų) kampanijos renginį.

Endriuso jungtinė bazė yra už maždaug 20 mylių (apie 30 km) nuo Vašingtono; joje laikomas prezidento lėktuvas. JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) dažnai šioje bazėje žaidžia golfą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių