Quantcast

JAV ambasada Maskvoje pareiškė susirūpinimą dėl nepageidautino fondo

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų ambasada Maskvoje neigiamai reagavo į Rusijos Generalinės prokuratūros sprendimą laikyti JAV Nacionalinį demokratijos fondą Rusijos teritorijoje nepageidautina užsienio organizacija.

„Esame labai susirūpinę dėl vadinamojo įstatymo apie nepageidautinas organizacijas“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ JAV ambasados atstovas Willas Stevensas (Vilas Stivensas), paprašytas pakomentuoti Rusijos prokurorų sprendimą.

Jis pabrėžė, kad JAV „ragina Rusijos valdžią laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų ir susitarimų žodžio laisvės, taikių susirinkimų, taip pat teisės viršenybės atžvilgiu“.

Pasak W.Stevenso, amerikiečiams susirūpinimą kelia tai, kad „šis įstatymas dar labiau trukdys pilietinės visuomenės Rusijoje veiklai ir yra dar vienas pavyzdys, kaip Rusijos valdžia persekioja nepriklausomus balsus, sąmoningais veiksmais stengiasi izoliuoti rusus nuo viso pasaulio“.

Rusijos Generalinė prokuratūra antradienį paskelbė JAV Kongreso finansuojamą Nacionalinį demokratijos fondą (National Endowment for Democracy) pirmąją „nepageidautina“ užsienio organizacija pagal prieštaringai vertinamą naująjį įstatymą, leidžiantį uždrausti užsienio organizacijų, galinčių kelti grėsmę, veiklą.

Ji nurodė, kad šios užsienio organizacijos veikla kelia grėsmę „Rusijos Federacijos konstitucinei santvarkai, gynybiniam pajėgumui ir saugumui“.

Rusijos valdžios duomenimis 2013-2014 metais Rusijos komercinėms ir nekomercinėms įstaigoms šis fondas suteikė 5,2 mln. JAV dolerių finansinę paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių