Quantcast

Japonijos imperatoriui patarta pailsėti, pasireiškus galvos svaigimui

  • Teksto dydis:

Japonijos imperatorius Akihito (Akihitas) anksti pirmadienį dėl galvos svaigimo ir pykinimo buvo priverstas atšaukti arba atidėti dalyvavimą oficialiuose renginiuose, o gydytojai patarė 84 metų monarchui pailsėti.

Imperatoriškųjų rūmų agentūra nurodė, kad Akihito žmona imperatorienė Michiko (Mičiko) anksti ryte pastebėjo, kad imperatorius smarkiai prakaituoja ir iškvietė rūmų gydytoją. Pranešime sakoma, kad šiuos simptomus sukėlė nepakankamas smegenų aprūpinimas krauju ir kad gydytojas toliau stebi imperatoriaus būklę.

Akihito gruodį paskelbė, kad 2019 metų balandį atsisakys Chrizantemų sosto dėl pašlijusios sveikatos. Jį turėtų pakeisti vyriausias imperatoriaus sūnus – sosto įpėdinis Naruhito (Naruhitas).

Kai kuriuose pirmadienį numatytuose susitikimuose imperatorienė Michiko dalyvaus viena, nurodė rūmų agentūra. Tarp šių renginių bus susitikimas su princese Ayako (Ajako), imperatoriaus pusbrolio dukterimi.

Ayako neseniai paskelbė ištekėsianti už nekilmingojo, o Michiko perduos jai imperatoriaus sveikinimus, nurodė agentūra.

Paskutiniais savo viešpatavimo mėnesiais Akihito ir Michiko planuoja iš naujo aplankyti vietas, svarbias Japonijos ir jųdviejų asmeninei istorijai.

Šiemet jie aplankė Okinavą ir meldėsi už žmones, žuvusius per įnirtingas kautynes toje saloje Antrojo pasaulinio karo pabaigoje. Imperatoriškoji pora taip pat pabuvojo Fukušimoje, kur susitiko su žmonėmis, priverstais palikti savo namus dėl branduolinės jėgainės avarijos, sukeltos 2011 metų kovo 11-osios žemės drebėjimo ir cunamio.

Japonijos imperatoriai nebelaikomi dievybėmis, bet dabartinė valdančioji pora yra visuomenės labai gerbiama ir per savo keliones būna šiltai sutinkama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių