Quantcast

Japonijoje mėlynasis tunas parduotas už 636 tūkst. dolerių

  • Teksto dydis:

Pirmajame šių metų aukcione Tokijo Cukidžio žuvies ir jūrų gėrybių turguje sušių restorano savininkas Kiyoshi Kimura (Kijošis Kimura) ketvirtadienį už vieną mėlynąjį tuną pasiūlė didžiausią kainą – 74,2 mln. jenų (per 609 tūkst. eurų).

Restoranų tinklo „Sushizanmai“ vadovas dabar yra laimingas, nors ir laikinas, 212 kg sveriančios žuvies savininkas.

Gabalėlis sušio, pagamintas su taip brangiai įsigytu riebiu tunu, jo restorane turėtų kainuoti apie 85 JAV dolerius (per 80 eurų). Ši kaina būtų apie 25 kartus didesnė negu įprasta – 3,4 dolerio (per 3 eurus) už gabalėlį.

„Jaučiu, kad buvo truputį brangoka, bet esu laimingas, kad laimėjau aukcione geros formos ir dydžio tuną“, – sakė K.Kimura.

K.Kimuros restoranų tinklas tapo itin sėkmingu verslu, išsiplėtusiu visoje Japonijoje. Verslininkas jau šešerius metus iš eilės moka didžiulius pinigus Cukidžio žuvies aukcionuose ir taip reklamuoja savo sušių restoraną.

2013-aisiais per Naujųjų metų aukcioną už vieną iš nykstančių mėlynųjų tunų verslininkas sumokėjo rekordinę sumą – 1,8 mln. dolerių (per 1,7 mln. eurų) – ir nugalėjo varžovą iš Honkongo.

Praėjusiais metais, nors ir nesulaukė didelės konkurencijos, už 200 kg sveriančią žuvį jis paklojo 117 tūkst. dolerių (per 112 tūkst. eurų).

Šios kainos gali atrodyti beprotiškos, tačiau K.Kimura moka gauti naudos iš išleistų pinigų.

Kasmet ankstų rytą vykstantis aukcionas atsiduria žiniasklaidos dėmesio centre.

Ketvirtadienį K.Kimura pasirodė keliose didžiausiose Japonijos televizijose ir žiūrovams pareiškė, kad brangiai įsigytas tunas bus pjaustomas ir dalijamas lankytojams visuose jo restoranuose.

Šių metų aukcionas Cukidžio turguje, kuris yra didžiausias pasaulyje žuvies turgus, galėjo būti paskutinysis.

Anksčiau buvo manoma, kad lapkritį turgus bus perkeltas į kitą vietą, bet šie planai buvo atidėti mažiausiai iki šių metų pabaigos, kilus nuogąstavimų, kad naujojoje vietoje gali būti teršalų.

Tokijo gubernatorė Yuriko Koike (Juriko Koikė) lapkritį sakė, kad aukciono perkėlimas gali būti atidėtas net iki 2018 metų pavasario, kol bus įvertinti į higienos ir aplinkos tyrimų rezultatus.

Tačiau ji taip pat neatmetė galimybės, kad gali būti išvis atsisakyta perkėlimo idėjos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių