Quantcast

JAE uždraudė laikyti egzotiškus gyvūnus

  • Teksto dydis:

Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), kur egzotiškų žvėrių laikymas kai kam yra statuso simbolis, buvo uždrausta privačiai laikyti laukinius gyvūnus, pranešta trečiadienį.

Žinoma, kad JAE ir kitose Persijos įlankos regiono valstybėse kaip augintiniai yra laikomos didžiosios katės, tarp jų – nykstantys gepardai. Buvo pastebėta ir atvejų, kai šie gyvūnai išvedami pasivaikščioti net didmiesčiuose.

Spalio mėnesį vienas toks pasivaikščiojimas su penkiais tigrais paplūdimyje netoli Dubajaus garsiojo viešbučio „Burj al Arab“ buvo užfiksuotas vaizdo įraše, žaibiškai išplitusiame socialiniuose tinkluose. Taip pat yra nufilmuota, kaip žmonės važiojasi automobiliuose liūtus.

Naujuoju įstatymu draudžiama prekiauti „visais laukiniais ir prijaukintais, bet pavojingais gyvūnais“ ir jų turėti, rašė dienraštis „Gulf News“.

Už laikymą – kalėjimas

Tokie gyvūnai gali būti laikomi tik zoologijos soduose, laukinės gamtos parkuose, cirkuose, veisimo ir tyrimų centruose, rašoma straipsnyje.

„Bet kas, išsivedęs į viešumą leopardą, gepardą ar bet kokį kitą egzotišką gyvūną, bus baudžiamas kalėjimu iki šešių mėnesių ir bauda“ iki 500 tūkst. dirhamų (130 tūkst. eurų), priduriama jame.

Arabiškas dienraštis „al Ittihad“ rašė, kad žmonės, kurie laukiniais gyvūnais „baugins“ kitus, bus baudžiami kalėjimu ar bauda iki 700 tūkst. dirhamų (182 tūkst. eurų).

Įstatymu įvedami ir nauji suvaržymai dėl tradicinių augintinių.

Šunų savininkai nuo šiol turės gauti leidimus ir viešumoje laikyti juos pririštus už pavadėlio, o tiems, kas neįsigis leidimų, grės baudos iki 100 tūkst. dirhamų (26 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių