Quantcast

JAE 41 asmuo kaltinamas mėginimu įkurti „kalifatą“

  • Teksto dydis:

Jungtiniai Arabų Emyratai teis 41 asmenį, kaltinamą siekus nuversti vyriausybę ir įkurti kalifatą, panašų į tą , kurį paskelbė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), sekmadienį nurodė prokurorai.

Tokie su teroristine veikla susiję masiniai teismai yra reti šioje šalyje, kurioje islamistai kovotojai daug mažiau aktyvesni negu daugelyje kitų arabų valstybių.

Įtariamieji, tarp kurių esama JAE ir kitų šalių piliečių, yra kaltinami įkūrę grupuotę, pagrįstą „teroristine, takfiritų (sunitų ekstremistų) ideologija“, siekdami „užgrobti valdžią ir įkurti kalifatą“, sakoma generalinio prokuroro pranešime, kurį išplatino valstybinė naujienų agentūra WAM.

Jie kaltinami įkūrę kelias kuopeles, kurių nariai buvo apmokomi elgtis su ginklais ir gaminti sprogmenis, ruošiantis vykdyti atakas JAE teritorijoje.

JAE dalyvauja JAV vadovaujamoje koalicijoje, kuri nuo praeitų metų rugsėjo rengia aviacijos smūgius prieš IS taikinius Sirijoje.

Praeitą mėnesį šalyje buvo priimtas naujas įstatymas, numatantis ilgas laisvės atėmimo bausmes ir netgi mirties bausmę nuteistiems už narystę „takfiritų“ grupuotėse.

Takfiritai musulmonus, nesilaikančius jų išpažįstamos radikalios formos islamo, laiko atsimetėliais, nusipelniusiais mirties.

Šios ideologijos laikosi tarptautinis teroristų tinklas „al Qaeda“, taip pat „Islamo valstybė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių