Quantcast

J. Stoltenbergas: tarp ES ir NATO gynybos planų nėra jokio prieštaravimo

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį pareiškė, kad nėra jokio prieštaravimo tarp Europos Sąjungos planų stiprinti bendradarbiavimą gynybos srityje, kai Bendriją paliks Didžioji Britanija, ir paties transatlantinio aljanso veiklos.

„Nėra jokio prieštaravimo tarp stiprios Europos gynybos ir stiprios NATO – iš tikrųjų jos sustiprina viena kitą. Svarbu, kad išvengtume dubliavimosi, kad viskas būtų suderinama“, – J.Stoltenbergas sakė per ES gynybos ministrų susitikimą Bratislavoje.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Michaelas Fallonas (Maiklas Falonas) anksčiau antradienį pareiškė, kad jo šalis priešinsis bet kokiems Europos Sąjungos planams didinti karinį bendradarbiavimą, jeigu jis nebūtų suderinamas su NATO veikla.

„Toliau priešinsimės bet kokiai ES armijos arba ES armijos vadavietės idėjai, kuri tiesiog kenktų NATO“, – M.Fallonas sakė Bratislavoje.

Anksčiau šį mėnesį Slovakijos sostinėje susirinkę ES lyderiai susitarė, kad Bendrija stiprins bendras karines pastangas.

Alepo atakos pažeidžia tarptautinę teisę

NATO lyderis Jensas Stoltenbergas antradienį pareiškė, kad „visiškai moraliai nepriimtinas“ Alepo miesto Sirijoje bombardavimas sulaužė tarptautinės teisės principus ir paragino Rusiją imtis ryžtingų veiksmų, kad būtų atkurtos paliaubos.

„Pasibaisėtinos atakos Alepe sukrėtė mus visus, o smurtas ir atakos, taip pat ir prieš pagalbos kolonas, yra visiškai moraliai nepriimtinos bei aiškiai pažeidžia tarptautinę teisę“, – sakė J.Stoltenbergas per spaudos konferenciją Bratislavoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių