Quantcast

J. Sessionas yra aptarinėjęs D. Trumpo kampaniją su Rusijos pasiuntiniu

  • Teksto dydis:

Jeffas Sessionsas (Džefas Sešonzas), dabartinis JAV generalinis prokuroras, pernai per JAV prezidento rinkimus aptarė su Donaldo Trampo (Donaldo Trampo) kampanija susijusius klausimus su Rusijos ambasadoriumi Vašingtone, nors pats sako to nedaręs, penktadienio vakarą pranešė dienraštis „The Washington Post“.

Tą dienraščiui patvirtino dabartiniai ir buvę administracijos pareigūnai, kurie remiasi JAV žvalgybos perimtais Sergejaus Kisliako pokalbiais su viršininkais Maskvoje, kuriuose ambasadorius pasakoja apie du savo susitikimus su J.Sessionsu, įvykusius per rinkimų kampaniją. Pastarasis tuo metu buvo Donaldo Trumpo patarėjas.

„The Washington Post“ pranešimas nebejotinai padidins spaudimą J.Sessionsui, kuriam, manoma, iškilo grėsmė netekti darbo, kai D.Trumpas šią savaitę piktai sukritikavo generalinį prokurorą ir pareiškė, jog gailisi jį paskyręs.

Interviu dienraščiui „The New York Times“ prezidentas sakė, kad gailisi paskyręs J.Sessionsą į generalinio prokuroro postą, nes Federalinio tyrimų biuro (FTB) vykdomą tyrimą dėl įtariamo Rusijos kišimosi į Amerikos rinkimus turėjęs prižiūrėti generalinis prokuroras kovą nusišalino nuo šių pareigų.

J.Sessionsas nusišalino nuo tyrimo, kai buvo atskleista, kad jis iš tiesų buvo susitikęs su S.Kisliaku rinkimų kampanijos metu, nors per jo kandidatūros į generalinio prokuroro pareigas svarstymą buvo pareiškęs, jog tuo laikotarpiu nebuvo susitikęs su jokiu Rusijos valdžios atstovu.

Kai paskelbė nusišalinantis nuo tyrimo, J.Sessionsas tvirtino, kad apie JAV prezidento rinkimų kampaniją su Rusijos ambasadoriumi nekalbėjo.

„Niekuomet nesu susitikęs su Rusijos operatyvininkais ar Rusijos tarpininkais dėl Trumpo kampanijos,“ – sakė jis tuo metu.

Vis dėlto, kaip rašo „The Washington Post“, S.Kisliakas, informuodamas savo viršininkus apie susitikimus su J.Sessionsu, sakė, kad jiedu aptarė su kampanija susijusius reikalus, tarp jų – Maskvai svarbius politikos klausimus.

Dienraštis cituoja vieną buvusį administracijos pareigūną, pasak kurio, žvalgybos perimti pokalbiai rodo, kad J.Sessionsas ir S.Kisliakas „esmingai“ aptarė tokius klausimus kaip D.Trumpo pozicija su Rusija susijusiomis temomis ir dvišalių santykių perspektyvos JAV vadovaujant D.Trumpo administracijai.

Anot kito JAV pareigūno, J.Sessionsas, kuris sakė prisimenantis tik kartą susitikęs su Rusijos ambasadoriumi, pateikė „klaidinančių“ teiginių, „prieštaraujančių kitiems įrodymams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių