Quantcast

J. Kerry: Vašingtonas neorganizuoja revoliucijų jokioje šalyje

  • Teksto dydis:

Ragino pasirūpinti paliaubų sutarties įgyvendinimu Ukrainoje

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) pirmadienį sakė perspėjęs Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą, kad prorusiški separatistai Ukrainoje privalo laikytis paliaubų arba susitaikyti su pasekmėmis, kurios gali suduoti smūgį Rusijos ekonomikai.

Ženevoje per spaudos konferenciją J.Kerry sakė, kad paliaubų turi būti laikomasi visuose rajonuose, taip pat ir netoli Mariupolio esančioje Debalcevėje.

„Jeigu taip neatsitiks, jeigu ir toliau jų (paliaubų) bus nesilaikoma dideliuose plotuose..., tuomet tikrai bus neišvengiamų pasekmių, kurios gali dar labiau apsunkinti su problemomis jau susiduriančią Rusijos ekonomiką“, – kalbėjo jis.

„Buvo tam tikra sau patogesnė atranka, Minsko (paliaubų) susitarimų dalinė selekcija. Kaip mes visi žinome, tebesitęsia šaudymas, ir iš artilerijos, per pastarąsias dienas vis dar žūva žmonių, todėl kol kas visiškų paliaubų nėra“, – kalbėjo jis.

Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių biuras pirmadienį pranešė, kad nuo 2014 metų balandžio Ukrainoje žuvo daugiau nei 6 tūkst. žmonių.

J.Kerry išreiškė viltį, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atliekamas stebėjimas ir paliaubų susitarimas gali būti įgyvendinti „per artimiausias valandas, bet žinoma, ne dienas“. Apie tai jie kalbėjosi maždaug 1 val. 20 min. trukusiame susitikime su S.Lavrovu.

„Jis mane patikino, kad ketinama pasirūpinti, jog susitarimas būtų faktiškai įgyvendintas. Jis sakė, kad susisieks su manimi dėl virtinės mano iškeltų klausimų“, – kalbėjo J.Kerry.

„Mes tikimės, kad tai bus kelias į tolesnį (padėties) deeskalavimą , o ne kelias į nusivylimą, galimą išdavystę ir naują smurtą“, – pridūrė jis.

Valstybės sekretorius taip pat sakė turintis vilties, kad Vašingtonas sugrįš prie bendradarbiavimo su Maskva, tačiau Vladimiras Putinas klaidingai paaiškino daugelį dalykų, kuriuos mėgino daryti JAV.

„Mes tikimės, kad būsime pasiruošę bendradarbiauti su prezidentu Putinu ir Rusija, kai jie bus tikrai pasiruošę laikytis susitarimų, kuriuos jie pasirašė, ir gyventi pagal tuos tarptautinius standartus“, – sakė J.Kerry.

JAV nesusijusios su „spalvotomis revoliucijomis“

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) pirmadienį pareiškė, kad Vašingtonas neorganizuoja „spalvotų revoliucijų“ jokioje šalyje.

„Mes nesame įsitraukę į spalvotas revoliucijas“, – pareiškė J.Kerry spaudos konferencijoje Ženevoje.

„Mes tikimės, kad vis tiek galime grįžti į efektyvesnio bendradarbiavimo su Rusija laikus“, – sakė jis, kalbėdamas apie Rusijai taikomas sankcijas.

„Pastaraisiais mėnesiais buvo pažeidinėjamas valstybių suverenumas ir teritorinis vientisumas, todėl buvo įvestos sankcijos“, – kalbėjo JAV diplomatijos vadovas.

„Sankcijos, akivaizdu, stipriai paveikė Rusiją“, – kalbėjo J.Kerry ir pridūrė, kad jos nėra prieš Rusijos žmones.

Pasak jo, dėl ekonominių sankcijų Rusijoje šiemet gali prasidėti recesija, pastebimas kapitalo nutekėjimas ir rublio kurso kritimas.

Priekaištauja dėl perdėto dėmesio Izraeliui

JAV valstybės sekretorius apkaltino Jungtinių Tautų žmogaus teisių tarybą, kad ši skiria per daug dėmesio numanomiems Izraelio pažeidimams ir sakė, kad Jungtinės Valstijos gins žydų valstybę nuo pastangų ją izoliuoti.

Sakydamas kalbą Tarybos posėdyje Ženevoje, J.Kerry taip pat paragino 47 nares turinčią organizaciją išnagrinėti, anot jo, šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus prorusiškų separatistų kontroliuojamuose Ukrainos rytiniuose regionuose ir Kryme, kurį praėjusiais metais aneksavo Rusija.

JAV diplomatijos vadovas piktinosi „pasibaisėtina“ žmogaus teisių padėtimi Šiaurės Korėjoje ir sakė, kad dešimtys tūkstančių žmonių toje šalyje gyvena „faktiškai kaip vergai“.

„Ten nėra jokios žodžio, tikėjimo laisvės ir teisės reikšti kitokią politinę nuomonę, – pabrėžė J.Kerry. – (Šiaurės Korėjos lyderis) Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) taiko egzekucijas visiems, kas su juo nesutinka, nušluodamas savo šalyje visus, kuriuos žino arba įtaria nelojalumu. Dešimtmečius šita vyriausybė engė savo piliečius, juos marindama badu, kankindama ir kalindama arba dar blogiau elgdamasi.“

J.Kerry išreiškė tvirtą palaikymą Izraeliui, gindamas JAV sąjungininką dėl esą neproporcingo Tarybos dėmesio žydų valstybei.

„Būtina pasakyti, kad Žmogaus teisių tarybos susitelkimas į Izraelį iš tiesų grasina pakirsti visos organizacijos patikimumą“, – sakė jis.

„Tikiuosi, kad Jungtinės Valstijos vertins tuos dalykus sąžiningai ir nešališkai, bet mes priešinsimės bet kokios grupės arba dalyvės JT sistemoje nepagrįstoms ir reguliarioms pastangoms delegitimizuoti arba izoliuoti Izraelį“, – pabrėžė J.Kerry.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korys

Korys portretas
Koloradai, uzciaupkite savo snarglinus snukius. Jusu korta jau senai musta. Galas jums arteja nenumaldomai. :)

Sis nuzmogejes sutverimas-Kerry...

Sis nuzmogejes sutverimas-Kerry... portretas
...-tai jis,-Kerry tieke nuodingas dujas per Irako-Irano kara...ne ziurkems nuodyti(?),o zudyti,jiem nepavaldzios valstybes Irano zmones,ir zinoma vietinius irakiecius!Ir stai sis mutantas sneka vel...kazka...pasmirdo pragaru...

vvvv

vvvv portretas
organizuoja,organizuoja
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių