Quantcast

Izraelio prezidentas sulaukė grasinimų dėl komentaro apie žydų terorizmą

  • Teksto dydis:

Izraelio policija pradėjo tyrimą dėl grasinimų socialinėje žiniasklaidoje prezidentui Reuvenui Rivlinui, kurie pasirodė valstybės vadovui pasmerkus „žydų terorizmą“ po penktadienį okupuotame Vakarų Krante įvykdyto padegimo, kuris nusinešė palestiniečio kūdikio gyvybę, pirmadienį pranešė prezidentūros atstovas spaudai.

R.Rivlinas „žydų terorizmą“ smerkiančią žinutę socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė po penktadienio išpuolio Dumos kaime netoli šiaurinio Nabulaus miesto, kurį, kaip manoma, įvykdė žydų naujakuriai.

Per šį išpuolį žuvo pusantrų metų amžiaus Ali Saadas Dawabsha (Alis Saadas Davabša), o jo tėvai ir ketverių metų brolis buvo sunkiai sužeisti.

„Mano jaučiamą gėdą nustelbia skausmas, - rašė R.Rivlinas arabų ir hebrajų kalbomis. - Skausmas dėl mažo vaiko nužudymo. Skausmas dėl mano žmonių, kurie pasirenka terorizmo kelią ir nužmogėja“.

„Jų kelias nėra Izraelio valstybės ir žydų tautos kelias. Nelaimei, atrodo, kad iki šiol mes vangiai žiūrėjome į žydų terorizmo reiškinį“, - rašė jis, ragindamas imtis konkrečių priemonių prieš tokius ekstremistus.

Prezidento žinutė sulaukė daugiau nei 2 tūkst. komentarų, dalis kurių buvo teigiami, tačiau kituose R.Rivlinas buvo puolamas ir jam buvo primenama apie žydus, kuriuos nužudė palestiniečiai.

„Purvinas išdavikas. Tavo galas bus baisesnis nei (Arielio) Sharono“, - rašė vienas komentatorius, kurį cituoja laikraštis „Maariv“.

Komentatorius galvoje turėjo velionį buvusį Izraelio premjerą, kuris aštuonerius metus praleido komoje.

Kitame komentare buvo rašoma: „Rusijoje tu jau būtum rastas supjaustytas batų dėžėje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių