Quantcast

Izraelio premjeras pasveikino JAV sprendimą paleisti kalinamą šnipą J. Pollardą

  • Teksto dydis:

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) antradienį pasveikino žinią apie JAV planus paleisti žydų valstybei šnipinėjusį Jonathaną Pollardą (Džonataną Polardą), išbuvusį kalėjime 30 metų.

„Po dešimtmečius trukusių pastangų Jonathanas Pollardas pagaliau bus paleistas, – sakoma B.Netanyahu biuro pranešime. – Kol jis buvo laikomas kalėjime, nuosekliai kėliau klausimą dėl jo paleidimo per susitikimus ir pokalbius su kelių JAV administracijų vadovybe. Laukiame jo paleidimo.“

J.Pollardas, buvęs JAV Karinių jūrų pajėgų žvalgybos analitikas, nuteistas už šnipinėjimą Izraeliui, bus paleistas pirma laiko lapkričio 21 dieną, anksčiau pranešė jo advokatai.

Šis sprendimas padeda tašką sensacingoje byloje, kuri dešimtmečius temdė Jungtinių Valstijų ir jų artimiausių sąjungininkų Artimuosiuose Rytuose santykius nuo to veikėjo arešto 1985 metais už valstybės paslapčių perdavimą Izraeliui.

„30 kentėjimo metų baigsis ateinantį lapkritį; ne dėl malonės, bet dėl įstatymo“, – Izraelio teisingumo ministrė Ayelet Shaked (Ajelet Šaked) parašė „Facebook“.

„Ne dėl sekinančio ginčo tarp Jungtinių Valstijų ir Irano, bet dėl įstatymo“, – pridūrė ji, užsimindama apie spėliones, kad J.Pollardo paleidimas buvo suplanuotas kaip alyvų šakelė Izraeliui, įtūžusiam dėl JAV ir kitų pasaulio galybių anksčiau šį mėnesį sudaryto susitarimo dėl Irano branduolinės programos.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) taip pat neigė, kad J.Pollardo paleidimas kaip nors susijęs su liepos 14-ąją sudaryta sutartimi, kuriai Izraelis įnirtingai priešinosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių