Quantcast

Italijos premjeru pretenduoja tapti menkai žinomas teisininkas G. Conte

  • Teksto dydis:

Giuseppe Conte, menkai žinomas teisininkas ir teisės profesorius, nutolęs nuo Italijos politikos, yra realiausias kandidatas užimti šios šalies besiformuojančios populistinės vyriausybės vadovo postą, pirmadienį paskelbė vietos žiniasklaida.

Prieš isteblišmentą nukreipto Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) lyderis Luigi Di Maio ir kraštutinės dešinės partijos „Šiaurės lyga“ (Lega Nord) pirmininkas Matteo Salvini pristatys savo koalicinės vyriausybės vadovo kandidatūrą per vėliau pirmadienį įvyksiančius savo susitikimus su Italijos prezidentu Sergio Mattarella.

Pirmiausia premjero kandidatūrai turi pritarti S. Mattarella, o tada naująjį ministrą pirmininką ir vyriausybės sudėtį turės patvirtinti parlamentas.

L. Di Maio ir M. Salvini neišduoda, kas turėtų tapti jų vyriausybės premjeru, tačiau prieš svarbų jųdviejų pirmadienio susitikimą su prezidentu Italijos žiniasklaida pranešė, kad realiausias kandidatas užimti šias pareigas yra 54 metų G. Conte.

1964 metais nedideliame Volturara Apulos kaimelyje pietiniame Apulijos regione gimęs G. Conte padarė įspūdingą teisininko karjerą bei užsiima akademine veikla.

L. Di Maio pristatė G. Conte kaip savo potencialaus ministrų kabineto narį prieš kovo 4-osios visuotinius rinkimus. Jis būtų tekusi pareiga supaprastinti biurokratiją šalyje.

Tai buvo pirmas kartas kai visuomenė sužinojo apie G. Conte; po rinkimų vykusiose derybose dėl vyriausybės jis buvo praktiškai nematomas.

G. Conte yra studijavęs ir dirbęs keliose geriausiose pasaulio aukštosiose mokyklose, įskaitant Kembridžo, Sorbonos ir Niujorko universitetus.

Šiuo metu jis dėsto privatinę teisę Florencijoje ir Romos Laisvajame tarptautiniame socialinių studijų universitete (LUISS).

Be to, G. Conte yra Italijos kosmoso agentūros direktorių tarybos narys, teisės konsultantas Romos prekybos rūmuose ir kelių draudimo kompanijų stebėtojų tarybos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių