Quantcast

Italijos ministras abejoja dėl „suvienytos Europos išlikimo“

  • Teksto dydis:

Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis penktadienį pasirodžiusiame interviu kelia klausimą, ar Europos Sąjungai, susiskaldžiusiai dėl migracijos ir kitų klausimų, pavyks išgyventi ateinančių metų įvykius.

„Per metus bus nuspręsta, ar suvienyta Europa išliks, ar ne“, - Vokietijos savaitraščiui „Der Spiegel“ sakė M. Salvinis, taip pat vadovaujantis antiimigracinių pažiūrų Italijos partijai „Lyga“.

Per artėjančias derybas dėl ES biudžeto ir prieš 2019-ųjų Europos Parlamento rinkimus paaiškės, „ar visas šis reikalas netapo beprasmis“, teigė Italijos vidaus reikalų ministras.

Anksčiau šį mėnesį M. Salvinis neleido šalies uostuose prisišvartuoti gelbėjimo laivui „Aquarius“, plukdžiusiam 630 migrantų. Toks jo sprendimas sukėlė ginčą ES ir sulaukė griežtos Prancūzijos kritikos.

Naujoji populistinė Italijos vyriausybė kaltina likusias ES nares apleidus šalį, mėginančią susidoroti su ją užplūdusių migrantų iššūkiu. Dauguma jų į Italiją patenka perplaukę Viduržemio jūrą iš Afrikos.

„Daugiau negalime priimti nė vieno žmogaus, - „Der Spiegel“ citavo M. Salvinį. - Priešingai: norime keletą išsiųsti“.


Šiame straipsnyje: Matteo SalviniItalijaEuropa

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
protingas politikas ir nemato perspektyvos nes pradzia parode britai o jav isviso atsiribojo arogantiskai nuo visu civilizacijos isipareigoimu tai apie koki sutarima diplomatiskai ir ekologiskai kalbet su veidmainisku savanaudisku amerikonisku /runkeliu/......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių