Quantcast

Italijos migracijos politika kelia diskusijų: norima suregistruoti romus

Trečiadienį naujasis Italijos premjeras Giuseppe Conte susitinka su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku. Tai nebus pirmasis šių dviejų vadovų susitikimas – pirmą kartą jie matėsi per G7 susitikimą Kanadoje. Migracijos tema bus svarstoma kitą savaitę vyksiančiame Europos vadovų susitikime, o Italijos vyriausybės vykdoma migracijos politika jau dabar kelia diskusijų.

Naujasis Italijos vidaus reikalų ministras ir populistine vadinamos partijos „Lyga“ lyderis Matteo Salvini antradienį pareiškė, kad neatsisako savo prieštaringa vadinamos idėjos surašyti Italijoje gyvenančius romus ir iš šalies išsiųsti asmenis, neturinčius Italijos pilietybės. Tokia idėja buvo sukritikuota aljanso partnerių – „Penkių žvaigždučių judėjimo“.

„Džiaugiuosi, kad ministras M. Salvini pakeitė nuomonę, nes tai prieštarautų konstitucijai. Turime susitvarkyti su migracijos reiškiniais, turime tai tvirtai padaryti. Vyriausybė tam turi priemonių“, – sako darbo ministras Luigi Di Maio.

Kalbėdamas vienoje televizijos laidoje M. Salvini pareiškė, kad surašymas leistų valdžios institucijoms sužinoti, kas ir kaip gyvena ir kiek tokių asmenų yra. Jis pabrėžė, kad Italijos pasą turintiems romams, pasak jo, „deja“, anot jo būtų leista pasilikti , o tie, kurie gyvena neteisėtai – būtų išsiųsti iš šalies. Tokios vidaus reikalų ministro kalbos sukėlė pasipiktinimą parlamente.

„M. Salvini paskelbė apie etninį romų surašymą, tada apsigalvojo, kai L. Di Maio jį sustabdė. Keisčiausia, kad premjeras G. Conte tyli. Norėtume sužinoti, ką jis mano apie tokį sadistinį cinizmą tų, kurie kasdien spekuliuoja bejėgių žmonių baimėmis“, – sako Italijos parlamento narys Nicola Fratoianni.

Italijoje įsikūrusi Romų tautos asociacija savo pareiškime pabrėžė, kad valdžia atliko bendruomenės surašymą pernai, ir paragino M. Salvini nedelsiant susitikti su jos atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

I.

I. portretas
EU net šunys ir kiti augintiniai suregistruojami o jie daro problemą dėl gyventojų suregistravimo.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Musolinis grizo valio
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių