Quantcast

Italija pasisako už Europos valiutos fondo įkūrimą

  • Teksto dydis:

Italija pasisako už glaudesnę Europos integraciją ir už tai, kad būtų įkurtas Europos valiutos fondas, antradienį pareiškė šalies finansų ministras.

„Pinigų sąjunga anksčiau ar vėliau turės būti paremta bendrais elementais... mano nuomone, tokiais kaip Europos valiutos fondas, kuris būtų mechanizmas nuo darbo rinkų sukrėtimų“, - sakė Pieras Carlo Padoanas (Pjeras Karlas Padoanas).

„Jei tai nenutiks, pinigų sąjunga liks įstrigusi upės viduryje... ir jai gali smogti dar galingesnė banga arba ji gali būti apskritai nunešta srovės“, - sakė ministras, turėdamas galvoje ekonominę krizę, dėl kurios kelios euro zonos narės susidūrė su grėsme iškristi iš bendrąją valiutą naudojančių valstybių klubo.

Anksčiau šiais metais Portugalija  paragino įkurti Europos valiutos fondą, kuris perimtų per ekonominę krizę Tarptautinio valiutos fondo atliekamą vaidmenį.

Portugalija, kuriai 2011 metais buvo skirta Europos Sąjungos ir TVF finansinė pagalba, sako, kad įkūrus Europos valiutos fondą, į bėdą patekusios šalys, tokios kaip Graikija, turėtų savo problemas spręsti tik su viena institucija, o ne laukti nacionalinių parlamentų pritarimo, kad gautų pagalbą.

Pirmą kartą idėja įkurti Europos valiutos fondą buvo iškelta 2010 metais ir sulaukė palaikymo iš Vokietijos bei Prancūzijos. Kalbėta, kad toks fondas padėtų valstybėms narėms ateityje spręsti jų finansines problemas. Tuo tarpu kritikai sakė, kad tokia priemonė gali veikiau susilpninti, o ne padidinti ES stabilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių