Quantcast

Italija įšaldė V. Putino sąjungininko ir dziudo partnerio A. Rotenbergo turtą

  • Teksto dydis:

Italijos tarnybos įšaldė apie 30 mln. eurų (103,6 mln. litų) vertės turtą, priklausantį bendrovėms, kontroliuojamoms artimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininko, kuriam taikomos Europos Sąjungos (ES) ir JAV sankcijos, antradienį pranešė vienas finansų politikos pareigūnas.

Dažnas V.Putino dziudo treniruočių partneris Arkadijus Rotenbergas liepą buvo įvardytas Briuselio ir Vašingtono tarp asmenų, kuriems taikomos sankcijos dėl Maskvos vaidmens rytų Ukrainą krečiančiame kare.

Pareigūnas, kuris nesitiko viešinti savo vardo, sakė, jog policija įšaldė aktyvus, priklausančius Romoje įsikūrusiai bendrovei „Aurora 31“, kurią A.Rotenbergas kontroliuoja per vieną Kipre įsikūrusią kompaniją.

Tarp tų aktyvų buvo nekilnojamojo turto objektų, įskaitant apartamentus Sardinijos mieste Kaljaryje ir kitose tos salos vietose, taip pat vilą Tarkvinijos miestelyje netoli Romos ir viešbutį Romos centre.

Be to, buvo areštuota vila Sardinijoje, kurios tiesioginis savininkas yra A.Rotenbergas, pridūrė šaltinis.

Pasak JAV Iždo departamento, A.Rotenbergas ir jo brolis Borisas laimėjo apie 7 mlrd. dolerių vertės kontraktus, ruošiantis Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms, taip pat užsitikrino pelningų sutarčių su Rusijos valstybine dujų eksporto monopolininke „Gazprom“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių