Quantcast

Italija ir Vatikanas dalysis finansų ir mokesčių informacija

  • Teksto dydis:

Vatikanas ir Italija trečiadienį pasirašė susitarimą dalytis finansų ir mokesčių informacija, o Šventasis Sostas įsipareigojo užtikrinti visišką bendradarbiavimą ir skaidrumą su kaimynine šalimi.

Sutartis, apie kurią atskirais pranešimais paskelbė Vatikanas ir Italijos ekonomikos ministerija, buvo sudaryta po kelis mėnesius trukusių derybų ir numato keitimąsi informacija, apimančią laikotarpį nuo 2009 metų.

Vatikanas jau seniai kritikuojamas tarptautinių finansų organizacijų, kad suteikia galimybę išvengti mokesčių gerų ryšių turintiems italams.

Vatikano bankas jau kelis dešimtmečius leidžia atsidaryti sąskaitas kai kuriems Italijos piliečiams. Ši praktika, kuri kertasi su banko misija tvarkyti Katalikų Bažnyčios finansus, padėdavo asmenims išvengti mokesčių ir plauti pinigus, sako Italijos teisėsaugos pareigūnai.

Vatikano banke, oficialiai žinomame kaip Religinių reikalų institutas (Istituto per le Opere di Religione, IOR) reformos buvo pradėtos, kai popiežiumi prieš dvejus metus tapo Pranciškus. Nuo praeitų metų liepos jis uždarė apie 2 000 klientų sąskaitas ir nutraukė apie 3 000 „ryšių su klientais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių