Quantcast

Ispanijoje – tūkstantinė demonstracija prieš taupymą

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 100 tūkst. žmonių šeštadienį buvo išėję į Madrido gatves pademonstruoti paramos naujai, taupymui nepritariančiai Ispanijos partijai „Podemos“, kurios populiarumas šoktelėjo po Graikijos kairiųjų partijos „Syriza“ sėkmės rinkimuose.

Demonstrantų jūra, plūsdama nuo Madrido rotušės į centrinę Saulės vartų aikštę, skandavo „Taip, mes galime!“ ir nešė užrašus „Permainos dabar“. Tai buvo pirma didelė „Podemos“, kurios populiarumas padidėjo svarbiais rinkimų metais, sušaukta demonstracija.

Daug demonstrantų taip pat mojavo Graikijos vėliavomis ir „Syriza“ – tokios pat radikalios partijos, kurios pribloškiama pergalė per praėjusios savaitės rinkimus suteikė postūmį „Podemos“ žiniai prieš isteblišmentą, – baltos bei raudonos spalvų vėliavomis.

„Europoje pradeda pūsti permainų vėjas“, – graikiškai ir ispaniškai pasakė „Podemos“ lyderis Pablo Iglesias (Pablas Iglesijas), kreipdamasis į šalininkus per šį „Žygį už permainas“.

„Mes svajojame, bet savo svajonę vertiname rimtai. Graikijoje per šešias dienas buvo padaryta daugiau nei daug vyriausybių padarė per ne vienus metus“, – sakė šis 36 metų buvęs universiteto profesorius, kuris plaukus nešioja surištus į uodegėlę.

„Syriza“ Graikijos pagrindinės srovės partijas įveikė pažadėjusi užbaigti skausmingas taupymo priemones ir korupciją, o „Podemos“ viliasi pakartoti jos sėkmę su panašia žinia per Ispanijos visuotinius rinkimus lapkričio mėnesį.

Organizatoriai paskelbė, kad dalyvių Madride buvo 300 tūkst., o policija nurodė, kad buvo susirinkę maždaug 100 tūkst. žmonių.

„Podemos“, kurios pavadinimas išvertus reiškia „mes galime“, buvo įkurta vos prieš metus, bet jau supurtė politikos sceną gegužės mėnesį laimėjusi penkias vietas Europos Parlamento rinkimuose.


Šiame straipsnyje: Ispanijademonstracijostaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jojo

jojo portretas
Matosi, kad putlerio kgbistai aktyviai dirba juodus darbelius visoje europoje, skaldant ja is vidaus.

eksperimentas

eksperimentas portretas
padarykim eksperimentą. Lai tos nieko nenorinčios taupyti šalys atiduoda ES visas skolas ir toliau gyvena netaupydamos. Ir basta. Tegu gyvena, o mes pažiūrėsim, kiek ilgai tęsis jų amžina siesta ir puotavimas. Ir nesukim sau galvos.

loplo

loplo portretas
kokia didi tauta galinti kazka keist savo salyje...jie nebega tualetu plaut i uzsieni...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių