Quantcast

Ispanija nebesusidoroja su turistų srautu

Vis ilgesnės saulėtos dienos, šiltesni paplūdimiai vilioja atostogauti. Dėl teroro aktų pavojaus ne tokie patrauklūs Vidurio Rytų maršrutai, daugiau turistų traukia į Portugaliją ir Ispaniją. Tai gelbėjimosi ratas finansinių sunkumų išgyvenančioms šalims nors ne visi jose sveikina didesnį turistų srautą.

Ispanijai tai bus ketvirti turistų derlingi metai. Iberijos pusiasalyje pagrindinė britų kelionių bendrovė teigia šiemet Portugalijoje užsakiusi beveik trečdaliu vietų daugiau negu pernai, panorusių atostogauti Ispanijoje – ketvirtadaliu daugiau negu pernai. Tai turėtų būti gera žinia šalims, kurių finansai ne pačios geriausios būklės, bet ne visi laimingi.

Palmoje, Maljorkos centre, atsirado grafičių, nukreiptų prieš turistus, o Barselona net pasiuntė delegaciją į Niujorką, kad pasidalytų patirtimi, kaip valdyti turistų srautą. 

Ispanija labiausiai lankoma šalis – po Prancūzijos pernai sulaukė 68 milijonų turistų – daugiausia iš Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos, iš turizmo uždirbo 67 milijardus eurų. Šiemet jau suskaičiuota – per pirmuosius tris mėnesius turizmo pramonė suteikė darbo vietų 89 tūkstančiams žmonių. Tai geras ženklas šalyje, kur kas penktas neturi darbo.

Tačiau kai pernai turistų skaičius vien Katalonijos sostinėje Barselonoje šoktelėjo iki 7 milijonų, imta skambinti pavojaus varpais. Valdžia bando siekti pusiausvyros – svarsto, ar neįvedus turistų mokesčio. Jis būtų dalijamas įvairiems sektoriams, kad visi justų naudą.


Šiame straipsnyje: Ispanija turistaiturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių