Quantcast

Įslaptinti Estijos pajėgų dokumentai daug metų buvo laisvai prieinami

  • Teksto dydis:

Viešame Estijos gynybos pajėgų dokumentų registre daug metų buvo laisvai prieinami dokumentai, skirti tik vidaus naudojimui, ir dėl to duomenų apsaugos inspekcija pradėjo tyrimą, rašė šalies laikraštis „Eesti Paevaleht“.

Visi norintieji galėjo matyti dokumentų registrą „Saurus“ su šimtais aiškinamųjų ir atsiskaitomųjų raštų, kuriuos kariai ar jų vadai parengė tiriant administracines bylas. Dokumentų turinys ir faktas, kad jie buvo laisvai prieinami, pakenkė Gynybos pajėgų reputacijai, rašė laikraštis.

Bylose be aiškinamųjų raštų taip pat buvo karių charakteristikų. „Saurus“ taip pat apėmė duomenis apie karių sveikatos būklę.

Dokumentus į viešą Gynybos pajėgų dokumentų registrą įkelia jų sudarytojai, o dokumentus, gautus ne iš Gynybos pajėgų, įkelia atitinkamą užduotį gavę kariškiai.

„Už neteisingą dokumento ženklinimą ir paskelbimą atsako konkretus asmuo, kuris nepažymėjo dokumento ir dėl neatsargumo ar kitos priežasties jį paskelbė“, – sakė Gynybos pajėgų Generalinio štabo spaudos tarnyboje dirbantis jaunesnysis leitenantas Taavi Laasikas (Tavis Lasikas).

Pasak jo, tyrimo metu paaiškės, kodėl Gynybos pajėgos penkerius metus nepastebėjo, kad viešame dokumentų registre esama dokumentų, kurių ten neturi būti.

Po duomenų apsaugos inspekcijos tyrimo Gynybos pajėgos pradės tokį patį procesą. Kariuomenė paskelbė ketinanti stiprinti dokumentų skelbimo kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - pas mus tokius aptikę BIJO apie tai kalbėt kad šnipinėjimu neliktų apkaltinti... kaip kad su ta e'sveikata buvo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių