Quantcast

„Islamo valstybės“ gretose kovojusiam M. Grinbergui teismas skyrė 10 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Islamistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų gretose kovojusiam Martinui Grinbergui teismas skyrė 10 metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Teismas taip pat panaikino pirmos instancijos teismo nuosprendį, išteisinantį M. Grinbergą dėl dalyvavimo nusikalstamos organizacijos nusikaltimuose žmoniškumui arba karo nusikaltimuose.

Po teismo M. Grinbergas pareiškė, kad šios dienos nuosprendis yra korumpuotos valstybės požymis ir įrodymas to, kad „tikrieji teroristai – valstybė“.

Nuteistojo advokatas Raitis Medinis žada apskųsti nuosprendį Aukščiausiajam teismui kasacine tvarka.

Tardamas paskutinį žodį teisme M. Grinbergas sakė, jog atsisakė islamo ir atvirto į krikščionybę, kad į Latviją sugrįžo savo noru, paprašė būti deportuotas iš Turkijos. Jis taip pat tvirtino bendradarbiavęs kovoje su tarptautiniu terorizmu Suomijoje.

Nuteistasis bandė įtikinti, kad likęs laisvėje jis turėtų daugiau galimybių padėti visuomenei, dalindamasi su ja savo patirtimi.

M. Grinbergas sakė, kad niekada nėra šaudęs ar net taikęsis į žmones, ir pripažino apgailestaująs dėl savo netinkamų veiksmų.

Pirmosios instancijos teisme prokuroras reikalavo M. Grinbergui 11 metų laisvės atėmimo bausmės.

Už dalyvavimą nusikalstamos organizacijos nusikaltimuose žmoniškumui, pasauliui arba karo nusikaltimuose įstatymai numato nuo 10 metų iki įkalinimo iki gyvos galvos bausmes.

Praėjusių metų vasarą Saugumo policija gavo informacijos apie Turkijoje sulaikytą Latvijos pilietį M. Grinbergą, o rugsėjį buvo priimtas sprendimas dėl jo deportavimo į Latviją.

Šis teismo nuosprendis yra pirmasis neteisėto dalyvavimo ginkluotame konflikte byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
kada čia sumąstė grįžti į Tėvynę,kai gavo teroristai į skudurus?O tai jis ten virėju dirbo,nešaudė,galvų nekapojo?

Bandis

Bandis portretas
Su tokia pavarde buti islamistu gretose... Na labai keista... :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių