Quantcast

Indijoje atidengta aukščiausia pasaulyje statula

  • Teksto dydis:

Indijos premjeras trečiadienį atidengė milžinišką statulą svarbiam šalies nepriklausomybės lyderiui ir pirmajam vidaus reikalų ministrui sardarui (vadui) Vallabbhai Pateliui (Valabhajui Pateliui); ši statula laikoma aukščiausia pasaulyje.

182 metrų aukščio kūrinys, kainavęs 403 mln. dolerių (355,3 mln. eurų), buvo pastatytas Gudžarato valstijoje, Kevadijoje. Gudžaratas yra premjero Narendros Modi (Narendros Modžio) ir V. Patelio gimtoji valstija.

N. Modi trečiadienį atidengė „Vienybės statulą“ ant Narmados upės kranto. Tai buvo jo globojamas projektas, nors jis ir sulaukė kritikos, kad Indija negali sau leisti skirti tiek daug pinigų statulai.

Per atidarymo ceremoniją Indijos oro pajėgų lėktuvai apipylė statulą gėlių žiedlapiais.

V. Patelis buvo žinomas kaip „Indijos geležinis žmogus“ ir po nepriklausomybės nuo Britanijos paskelbimo 1947-aisiais derybomis bei užuominomis apie jėgą įtikino maždaug 550 kunigaikštysčių tapti Indijos dalimis. Jis mirė treji metai po nepriklausomybės paskelbimo.

Trečiadienį N. Modi sakė, kad V. Patelis buvo vilties švyturys Indijai krizės laikais ir dar daugybę amžių bus įkvėpimo šaltinis.

Šalia statulos taip pat veiks muziejus, kuriame bus eksponuojama 40 tūkst. dokumentų, 2 tūkst. nuotraukų, ir V. Patelio gyvenimui ir darbui skirtas tyrimų centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mūsų kupriukas aukštesnio paminklo SAU nori.

Mr.pra -budas

Mr.pra -budas  portretas
Tak,susitiksime kituose pasauliuose kur čia mums pasiekti tokias aukštumas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių