Quantcast

Į Londoną atvyko 18 dienų iš Kinijos keliavęs „šilko kelio“ traukinys

  • Teksto dydis:

Po 18 dienų trukusios tarpžemyninės kelionės, kurios metu nuvažiavo 12 tūkst. kilometrų, į Didžiosios Britanijos sostinę trečiadienį iš Kinijos atvyko pirmasis krovininis traukinys.

Tokia ilga kelionė yra dar vienas pavyzdys Kinijos pastangų stiprinti prekybinius ryšius su Vakarų Europa šiuolaikiniu „šilko kelio“ maršrutu.

Geltonos ir raudonos spalvų lokomotyvas su „Deutsche Bahn“ logotipu atvyko į Rytų Londone esantį Barkingą ir kirto popierinį transparantą, ant kurio buvo parašyta „Pirmasis krovininis traukinys iš Kinijos į JK – iš Dzivu į Londoną – 2017 m. sausis“.

24 traukinio konteineriuose buvo atgabenta drabužių ir kitų prekių. Traukinys išvyko sausio 1 d. ir važiavo per Kazachstaną, Rusiją, Baltarusiją, Lenkiją, Vokietiją, Belgiją ir Prancūziją ir atvyko į Britaniją per Lamanšo sąsiaurį.

Verta paminėti, kad realiai į Londoną atvyko visai kitas traukinys, nei išvyko, nes dėl buvusios Tarybų Sąjungos teritorijoje esančių platesnių vėžių teko vėliau keisti lokomotyvą ir traukinio vagonus.

Londonas yra jau penkioliktas miestas, prijungtas prie Kinijos valstybinės geležinkelių kompanijos „China Railway Corporation“ krovinių tinklo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių