Quantcast

H. Clinton ir toliau persekioja elektroninio pašto paskyrų skandalas

  • Teksto dydis:

Federalinis teisėjas pranešė, kad Hillary Clinton (Hilari Klinton) gali tekti duoti parodymus dėl naudojimosi privačia pašto paskyra tarnybiniams reikalams dirbant valstybės sekretore, byloje, kurią pradėjo viena konservatyvi priežiūros organizacija dėl galimų informacijos laisvės įstatymo pažeidimų.

Tai naujausias posūkis elektroninio pašto paskyrų skandale, kuris ir toliau persekioja dėl teisės tapti demokratų kandidate prezidento rinkimuose besivaržančią H.Clinton.

Teisėjas Emmetas Sullivanas (Emetas Salivanas) trečiadienį davė leidimą „Judicial Watch“ gauti parodymus iš kelių buvusių H.Clinton artimų padėjėjų.

„Remiantis informacija, kuri buvo gauta su (teismui) pateiktais dokumentais, ponios Clinton parodymai gali būti būtini“, – sakoma E.Sullivano nutartyje, kuri leido „Judicial Watch“ susipažinti su šiais dokumentais.

Nutartis įpareigoja paimti parodymus iš septynių buvusių Valstybės pareigūnų dėl privataus elektroninio pašto serverio, kurį B.Clinton naudojosi susirašinėjimui būdama valstybės sekretore.

B.Clinton privačios pašto paskyros naudojimo tarnybiniams reikalams skandalas prasidėjo 2015 metais, kai Atstovų Rūmų komitetas pradėjo tyrimą dėl jos veiksmų užtikrinant JAV diplomatinės misijos saugumą Bengazyje, Libijoje, didžiulių neramumų laikotarpiu.

Per 2012 metų išpuolį Bengazyje žuvo keturi amerikiečiai, tarp jų ir JAV ambasadorius Christopheris Stevensas (Kristoferis Stivensas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių