Quantcast

Gynybos ministras: Lenkijos institucijos tapo gausių kibernetinių atakų taikiniais

  • Teksto dydis:

Lenkijos gynybos ministerija ir kitos šalies institucijos per pastaruosius šešis mėnesius vidutiniškai kartą per savaitę patirdavo potencialiai pavojingą kibernetinę ataką, antradienį nurodė gynybos ministras Antonis Macierewiczius (Antonis Macerevičius).

Lenkijos visuomeniniam radijui ministras sakė, kad kai kurie incidentai buvo dalis pasaulinių arba prieš Europos šalis nukreiptų išpuolių.

Jis nurodė, kad į Lenkijos gynybos ministerijos informacines sistemas programišiai neseniai mėgino įdiegti kenkėjiškų programų ir pavogti svarbių duomenų.

Pasak A.Macierewicziaus, kibernetiniai išpuoliai nėra paprasčiausi bandymai infiltruotis į kompiuterines sistemas – tikėtina, kad yra mėginama paveikti svarbią infrastruktūrą ir „paralyžuoti valstybės funkcionavimą“.

Praėjusią savaitę A.Macierewiczius paskelbė, kad Lenkijoje per kelerius metus bus sukurta „kibernetinė armija“, kurią sudarys mažiausiai tūkstantis specialistų, pajėgių kovoti kibernetinėje erdvėje.

Lenkijos premjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo) paskelbė, kad naujasis kibernetinio saugumo departamentas bus įkurtas dar per jos kadenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių