Quantcast

ES sankcijų dėl Ukrainos sąraše – nauji asmenys

  • Teksto dydis:

Įtraukė dar 15 fizinių ir 18 juridinių asmenų

Europos Sąjunga (ES) į savo sankcijų taikinių sąrašą įtraukė dar 15 ukrainiečių bei rusų ir 18 subjektų dėl jų vaidmens per Ukrainos krizę, ketvirtadienį sakė šaltinis Bendrijoje.

Pasak jo, 18 subjektų sudaro devynios bendrovės ir devynios institucijos, kaip, pavyzdžiui, vietinė savivalda, įsteigta prorusiškų separatistų, paskelbusių nepriklausomas respublikas Ukrainos rytuose.

Ambasadoriai iš 28 ES valstybių veikė pagal praėjusią savaitę priimtą ES lyderių sprendimą išplėsti sankcijų sąrašą. Jame šiuo metu yra 72 asmenys, kuriems draudžiama išduoti vizas ir kurių sąskaitos yra įšaldytos.

Sankcijos griežtinamos Rusijai neparodžius jokių ženklų, kad ji ketina paklausyti reikalavimų keisti kursą ir nutraukti paramą promaskvietiškiems sukilėliams Rytų Ukrainoje.

Sąrašą papildžiusiųjų pavardės ir pavadinimai tikriausiai bus paskelbti penktadienį arba šeštadienį.

Berlynas: griežtesnės sankcijos – iki liepos pabaigos

Vokietijos vyriausybė mano, kad Europos Sąjunga (ES) iki liepos pabaigos gali imtis sankcijų prieš Rusijos ekonomikos sektorius, jei Maskva skubiai nesiims veiksmų sumažinti krizę Rytų Ukrainoje, ketvirtadienį pranešė vienas ES šaltinis.

Vokietijos pareigūnai Briuselyje taip pat informavo, kad Berlynas pasisako už tai, jog būtų nustatyta naujų sankcijų galiojimo trukmė, kad būtų sudaryta galimybė normalizuoti santykius, nurodė šaltinis.

ES ambasadoriai ketvirtadienį pirmą kartą aptars sankcijų, nukreiptų prieš Rusijos ekonomikos sektorius, įvedimą. Tai vadinamosios trečios pakopos sankcijos.

Vokiečių pareigūnai sakė, kad „perėjimas prie trečiosios pakopos turi įvykti sklandžiai, ir (sankcijų) galima laukti mėnesio gale“, sakė šaltinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chiubakai

chiubakai portretas
kiek tau suski ruski mokama uz sita mesla?

ruskiui

ruskiui portretas
kokias sancijas daune tu, jus gi esti greit neturesit ko, nieko dirbti nemokat ir nenorit, tik geriat ir dujas pumpuojat, koias dar sankcijas ruski tu ciurkos ir kales hibride

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai ką chunta padarė, kad normalizuotų santykius? Savus žudo?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių