Quantcast

Graikijos premjeras teisina buvusį finansų ministrą J. Varufakį

  • Teksto dydis:

Graikijos premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) penktadienį teisino savo buvusį finansų ministrą Janį Varufakį (Yanis Varoufakis) dėl „gynybos plano“ šalies pasitraukimo iš euro zonos atvejui, dėl kurio tam neortodoksinių pažiūrų ekonomistui buvo iškelta bylų.

„Žinoma, aš asmeniškai daviau nurodymą paruošti komandą, kuri parengtų gynybos planą nepaprastosios padėties atvejui“, – A.Cipras sakė parlamentui, plačiau neaiškindamas.

„Jeigu mūsų skolintojai ruošė „Graikijos išėjimo“ planą, argi mes neturėjome parengti savo gynybos priemonių?“ – klausė premjeras, turėdamas omenyje tikėtino Graikijos pasitraukimo iš euro zonos scenarijų.

J.Varufakis buvo privačiai paduotas į teismą dėl esą slapta regztų planų išvesti šalį iš euro zonos.

Aukščiausiasis Teismas tą ieškinį perdavė svarstyti parlamentui, kuris vienintelis turi teisę nuspręsti, ar eksministras J.Varufakis gali būti oficialiai patrauktas atsakomybėn.

A.Cipras penktadienį sakė, kad J.Varufakis galbūt padarė klaidų, bet negali būti teisiamas.

„Negalima jo kaltinti vogus Graikijos žmonių pinigus arba turėjus slaptą planą sudaužyti šalį į uolas“, – teigė premjeras.

Parengtą planą jis lygino su pasirengimu gynybai artėjant karui, pridūręs, kad atsakinga vyriausybė privalo būti parengusi išankstinius planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių