Quantcast

Gdanske nužudyto mero įpėdine išrinkta jo pavaduotoja

Pirmalaikius Lenkijos Gdansko miesto mero rinkimus laimėjo Aleksandra Dulkiewicz, kuri anksčiau buvo daugiau kaip 20 metų šias pareigas ėjusio Pawelo Adamowicziaus, nužudyto sausio viduryje, pavaduotoja. Tai rodo pirmadienį paskelbti oficialūs miesto Rinkimų komisijos duomenys.

A.Dulkiewicz surinko 82,22 procento balsų. Jos varžovai - dokumentinio kino režisierius Grzegorzas Braunas ir verslininkas Marekas Skiba - gavo atitinkamai 11,86 procento ir 5,92 procento balsų. Rinkėjų aktyvumas sudarė 48,67 procento.

39 metų A. Dulkiewicz pagal išsilavinimą yra teisininkė. Po P. Adamowicziaus mirties ji laikinai ėjo mero pareigas. Per rinkimų kampaniją A. Dulkiewicz pareiškė iškėlusi savo kandidatūrą, kad būtų tęsiami jos pirmtako darbai. Miesto gyventojams ji žadėjo padidinti eismo saugumą, atidaryti naujų lopšelių ir darželių, plėtoti infrastruktūrą dviratininkams.

Gdansko meras P. Adamowiczius buvo užpultas sausio 13 d. per labdaros renginį „Didysis šventinės pagalbos orkestras“, kurio metu Lenkijoje kasmet renkamos lėšos medicinos įstaigoms.

Koncerto metu 27 metų Stefanas W. (pagal Lenkijos įstatymus įtariamojo pavardė neskelbiama ), anksčiau teistas už banko apiplėšimą, pateko į sceną ir sužeidė politiką peiliu. Pranešama, kad jis kelis tris sykius smogė P. Adamowicziui į širdies sritį.

Po ilgos reanimacijos meras buvo nugabentas į ligoninę, kur iškart buvo pradėta operacija, trukusi penkias valandas. Buvo pranešta, kad politikas neteko daug kraujo, patyrė sunkią širdies traumą, jam buvo pažeista diafragma, pilvo ertmės organai. Praėjus mažiau kaip parai P. Adamowiczius mirė.

Mero užpuolikas buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje. Jam pateiktas kaltinimas nužudymu. Taip pat buvo pranešta, kad jis yra nestabilios psichikos.

53 metų P. Adamowiczius ėjo Gdansko mero pareigas nuo 1998 metų. Anksčiau jis priklausė Piliečių platformos partijai, kuri dabar yra didžiausia opozicinė jėga šalyje. 2018 metais rinkimuose į vietos valdžios organus P. Adamowiczius atstovavo savo paties asociacijai „Viskas Gdanskui“ ir nugalėjo antrajame rate, įveikdamas šalį valdančios Teisės ir teisingumo partijos kandidatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių